Plantaardige alternatieven voor… YOGHURT EN KWARK

Yoghurt bevat goede voedingsstoffen, calcium én eiwitten.. Echter is yoghurt een zuivelproduct, voor vele van ons een product wat zorgt voor een opgeblazen gevoel, een slechte huid of een andere vervelende lichamelijke reactie. Gelukkig is er ook een plantaardige variant, inclusief de goede voedingsstoffen, calcium én eiwitten, exclusief de nare bijwerkingen! Een win-win dus!

Sojayoghurt en kokosyoghurt zijn de meest bekende varianten. Hier zijn verschillende smaken van te verkrijgen. Ook komen er steeds meer nieuwe varianten op de markt, zoals amandelyoghurt en haveryoghurt.

Bekende merken voor de plantaardige vervangers zijn Alpro, Provamel, Abbot Kinney’s, Sojade en Plantly. Maar supermarkten komen zelf ook steeds vaker met plantaardige alternatieven van hun eigen huismerk. Ga zo door supermarkten!

Alpro en Provamel hebben naast de plantaardige alternatieven voor yoghurt ook plantaardige alternatieven voor kwark! Deze kwark variaties zijn lekker stevig en ook goed te gebruiken voor een vegan cheesecake!

De yoghurt en kwark variaties zijn heerlijk als ontbijt met wat vers fruit en homemade granola! En wat dacht je van smoothies, soepen en taarten?!

Welke plantaardige variant is jouw favoriet??

Hi! Welkom bij De Betere Wereld, hét platform voor iedereen die bewuster wilt leven.
Ik vertel jullie graag meer over een healthy lifestyle. Vegan receptjes, healthy hotspots, tips & tricks én nieuwe producten. Veel leesplezier!

Liefs, Sanne

Lees ook:

Plantaardige alternatieven voor… MELK

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *