Prestigieus keurmerk voor grootste vegetarische festival


UMEF-keurmerk voor Viva Las Vega’s Food Festival.


Het grootste festival van Nederland heeft het befaamde UMEF-label voor groene evenementen gekregen. Het is daarmee het eerste food-festival dat dit keurmerk heeft ontvangen.

Het keurmerk let onder meer op energiegebruik, herkomst van materialen als papier en kleding, en duurzaam voedsel. Als evenement dat alleen maar 100% plantaardige hapjes en drankjes serveert, heeft het festival als vanzelf al aardig wat punten verdiend. Ook is kritisch gekeken naar energiebesparing.
Een deel van de energie wordt ter plaatste opgewekt door een windmolen en door de Zonnebloem, een reusachtige bloem met zes zonnepanelen. Het resterende energieverbruik wordt gecompenseerd bij het Fair Climate Fund.

Viva Las Vega's

Behalve duurzame energie, een duurzame foodmarkt en een duurzaam filmprogramma biedt het festival als afsluiter ook nog een spetterende clubavond met duurzame muziek. Singer-songwriter Florian Wolff maakt er geen geheim van dat hij alles doet om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Soulzangeres Laura Estévez (bekend van de Voice of Holland) en DJ Wesdex eten al jaren een 100% plantaardig dieet.

Meer info over UMEF-keurmerk: http://umef.net/keurmerk/
Meer over het festival: www.viva-las-vegas.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *