Risotto van Calasparra en rode bietjes

risotto

Voor 4 personen en maar 45/120 minuten

Ingrediënten:
200 gram GreenAge Calasparra, 200 gram rode bieten (rauw of gekookt), scheut olijfolie 2 gesnipperde sjalotten, 1 fijngehakte knoflookteen, 1 dl droge witte wijn, ¾ tot 1 liter bouillon, peper en zout, de blaadjes van 4 takjes verse tijm, fijn geraspte schil + sap van 1 citroen, extra vergine olijfolie, 45 gram geraspte oude geitenkaas

Bereiding:
Als je rauwe bieten gebruikt: wrijf deze in met wat milde olijfolie. Bestrooi ze met zout en rooster ze 75 minuten in een oven van 175 graden. Laat ze afkoelen, schil ze en snijd ze in kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm. Als je gekookte bieten gebruikt: schil ze en snijd ze in kleine blokjes van ca. 1 x 1 cm. Verwarm de bouillon, verhit intussen een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin sjalot, knoflook en de helft van de tijm enkele minuten (niet bruin laten worden). Voeg de rijst toe en fruit zachtjes 2 minuten mee. Blus met de droge witte wijn, roer tot de wijn bijna verdampt is. Voeg daarna een soeplepel bouillon toe, roer af en toe en wacht tot de bouillon bijna verdampt is. Voeg de volgende soeplepel bouillon toe en ga zo door tot de rijst bijna gaar is (dit duurt ongeveer 20 minuten voor witte Calasparra en 35 minuten voor volkoren Calasparra). Doe de bietenblokjes en citroenrasp erbij, warm even goed door. Breng op smaak met peper en zout. Schep een flinke lepel risotto op borden, besprenkel met olijfolie en citroensap, bestrooi met wat versgemalen peper. Verdeel de geraspte oude geitenkaas erover en tot slot de rest van de tijm. Serveer direct

Het Calasparra rijstkorreltje kan maar liefst 4 tot 5 keer zijn gewicht aan vocht opneemt. Dit maakt Calasparra niet alleen tot de perfecte rijst voor risotto, maar voor alle rijstgerechten waarin je rijst op dezelfde manier verwerkt: dus ook voor authentieke paella en pilavgerechten. GreenAge is het enige Nederlandse merk wat deze rijst rechtstreeks importeert en onder eigen label op de markt brengt in Nederland.

Dit recept wordt met je gedeeld door Natudis, Groothandel v/d natuur met zo’n 6.500 producten, biologisch, biologisch-dynamisch, reform en merken als Ekoland, LunaTerra en eigen merk.

Lees meer:
De fair trade olie van BIO PLANÈTE (Win!)
Koken met restjes is leuk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.