Rotterdam start goed met biologisch contract

start-biologisch

Handtekening Giovanni van Bronckhorst ondersteunt goede voornemens

Op maandag 13 januari om 11.30 uur trapt Giovanni van Bronckhorst, oud-voetballer van onder andere Feyenoord en Oranje en nu assistent-coach bij Feyenoord, de nationale actie ‘Start biologisch’ officieel af. Nadat de samenwerking tussen de Giovanni van Bronckhorst Foundation en Bionext in december bekend werd gemaakt, start maandag in Rotterdam officieel voor iedereen de actie ter promotie voor biologische voeding. In de Groene Passage in Rotterdam aan de Mariniersweg ondertekent Giovanni het eerste biologische contract dat leerlingen van basisschool het Landje presenteren. Hij onderstreept en ondersteunt daarmee het belang van gezonde voeding.

Kinderen en volwassenen die óók willen starten met biologisch, kunnen dit goede voornemen eveneens vastleggen in het biologische contract, dat is te downloaden op: www.start-biologisch.nl. Tijdens de aftrap ondertekent Giovanni alle contracten voor iedereen ter plekke. Aansluitend kunnen kinderen en volwassenen met hem op de foto.

giovanni-start-biologisch

Giovanni van Bronckhorst start biologisch

Aftrap
50 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool het Landje uit Rotterdam zijn aanwezig tijdens de aftrap om hun biologische contract te laten tekenen door ambassadeur Giovanni. De kinderen gaan met hun favoriete groente, fruit of aardappel op de foto met Giovanni. Van Bronckhorst hierover: “Samen met mijn vrouw en ons team hebben we een sport- en leerclub opgericht voor basisschoolkinderen die moeite hebben met rekenen en/of taal. Kinderen uit groep 7&8 komen één keer per week naar de Foundation om te sporten, om te leren en om net als een topsporter te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Daar horen lessen over het belang van bewegen en gezond eten zeker bij.”

Actie ‘Start Biologisch’
De actie loopt van 2 t/m 19 januari aanstaande en is bedoeld als start voor mensen om het gehele jaar door voor gezond, natuurlijk en biologisch eten te kiezen. Wie zeven biologische producten koopt met de voor de actie ontworpen sticker erop, en de volle spaarkaart voor 1 februari inzendt, maakt kans op mooie prijzen, zoals een weekend in het biologische B&B Klein Boeschoten in Garderen, een Boergondische maaltijd voor 2 personen of één van de andere prijzen.

start-biologisch

Campagnebeeld ‘Start biologisch’

Bovendien geeft de biologische sector voor elke ingezonden volle spaarkaart tien stuks verse biologische groenten, fruit of aardappelen aan de kinderen van de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Giovanni van Bronckhorst kiest zelf ook voor biologisch: “Als je gezond eet voel je je beter en presteer je beter. Zelf kies ik bij de groente & fruit & aardappel afdeling vaak voor biologisch.”

Achtergrond
De actie Start biologisch sluit aan bij ‘Biologisch lekker natuurlijk’ en is mede mogelijk gemaakt door EkoPlaza, Stichting Merkartikel Bio+, Frugi Venta, Green Organics, Naturelle, de Bio-kweker, Nature and More, Nederlandse Aardappel Organisatie, AC Loogman, Greydanus, Poldergoud, Landjuweel, Leo de Kock, Vitalis, De Bolster, Rijk Zwaan, bejo zaden, Zonnemaire, BioBackstube Ahaus, Estafette, Onof Spices en de Traaij.

De campagne is gefinancierd met steun van de Europese Unie. – Kijk op voor meer informatie hier.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *