Simone a Soif!

Simone a Soif!, een jong bedrijf van Belgische afkomst, heeft een natuurlijke drank op de markt gebracht op basis van hydrolade. Deze drank is 100% natuurlijk, biologisch en bevat 50% minder suikers dan de mierzoete frisdranken of fruitsappen. Een fantastisch alternatief dus! En dan heb ik nog niks gezegd over de trendy flesjes en hippe smaken, zoals aardbei & melisse, appel & geranium en peer & strobloem.

De drank bestaat uit water, plantenstoom (hydrolaat genoemd) en lokaal geteelde groente- en fruit van het seizoen, zonder concentraten. Verder zit er niets in. Ook geen natuurlijke aroma’s, kunstmatige zoetstoffen, koolzuur, conserveringsmiddelen of kleurstoffen. En dat maakt Simone a soif! zo uniek. Hydrolatie ontstaat door de distillatie van planten tot waterdamp. Het is een fenomeen dat ze zelfs al in het oude Egypte kenden. En hiervoor gebruiken ze naast groente en fruit ook bloemen, zoals strobloem, melisse en geranium. Deze worden ondergedompeld in water en opgewarmd. Het water gaat verdampen en neemt de smaken en geuren van de plant mee. Deze waterdamp wordt opgevangen, afgekoeld en gesplitst in een organische olie en een hydrolaat. 

Lees ook: Nieuwe bio-frisdrank van Whole Earth met Watermeloen

De meeste gangbare light frisdranken bevatten helemaal geen suikers, maar zoetstoffen en zijn daardoor suikerarm. Echter, door het drinken van light frisdrank bereidt je lichaam zich alvast voor op de suikergolf die gaat komen. Het gaat daardoor stofjes aanmaken die nodig zijn bij de vertering van suikers. Omdat light frisdranken helemaal geen suikers of andere koolhydraten bevatten blijft het lichaam met een overdaad aan suikerverwerkende stofjes zitten. Grote kans dat je na het drinken van een light frisdrank enorme zin krijgt in iets zoets. Dus of je door het drinken van light frisdranken ook daadwerkelijk minder suikers binnen krijgt, is nog maar de vraag. 

Christianne de Kort, Natudis.nl

Simone a Soif! is lekker om zo te drinken, maar wordt nog lekkerder door stukjes vers fruit toe te voegen of het te gebruiken als basis voor een alcoholvrije cocktail!

Meer groente, fruit en bloemen inspiratie opdoen?

GoPure organic Fruits & Veggies, dé perfecte zomer snack!

Natuurlijke Mooimakers deel 3: Rozenolie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *