SodaStream: maakt water drinken leuk!

sodastream infused water

Het (perfecte) gezonde alternatief voor frisdrank

Voor water is er steeds meer aandacht. Water is de beste dorstlesser zonder calorieën. Nu steeds meer mensen kampen met overgewicht en het steeds duidelijker wordt dat veel frisdrank hier aan bijdraagt, neemt de belangstelling voor water (als drank) alleen maar toe. Maar alleen water kan soms saai zijn. Een bruisende variant met bubbels en indien gewenst een smaakje, is een welkome aanvulling. SodaStream heeft een machine ontwikkeld waarmee je zelf kraanwater kan omtoveren in een bruisende variant. SodaStream is actief in 46 landen. Nu is Nederland aan beurt. In de pop-up water bar in Amstelveen spraken wij met Bart Hullebroeck, marketing manager Benelux.

Waarom SodaStream?
Elk jaar worden maar liefst 460 miljard flessen en blikjes gemaakt. Het grootste deel van deze verspilling is het gevolg van de keuze van individuele consumenten en hun gezin. SodaStream heeft als missie deze verspilling weg te werken door een systeem aan te bieden waarmee thuis koolzuur aan het leidingwater toegevoegd wordt en dat een duurzaam alternatief vormt voor de wegwerpflessen en blikken. Wie SodaStream gebruikt, levert een positieve bijdrage tot de vermindering van de CO2-voetafdruk.

Sodastream

Wat wil Sodastream met de Pop-up waterbar in Amstelveen bereiken?
2 liter water drinken per dag is algemeen bekend, maar de meeste mensen lukt dit niet. SodaStream wil de mensen laten ontdekken hoe heerlijk Nederlands kraanwater met SodaStream bubbels smaakt. SodaStream draagt op deze manier bij aan een heuse ‘water drink-ervaring’, waardoor het drinken van de vereiste 2 liter per dag een stuk gemakkelijker én leuker wordt gemaakt. SodaStream wil samen met Join the Pipe een ware ‘drinkwater-revolutie’ teweeg brengen waardoor het drinken van kraanwater vanzelfsprekend, makkelijk én leuker wordt gemaakt. Veel water drinken draagt bij aan een gezonde levensstijl en kan helpen bij gewichtsverlies, een gezond hart, veel energie, een mooie huid en het reinigen van het lichaam. Bovendien bevatten alle SodaStream smaken minder calorieën en natuurlijke ingrediënten. Kortom met SodaStream wordt water drinken leuk!

Sodastream

Hoe maak je je eigen frisdrank?
Met SodaStream maak je eenvoudig je eigen fruit, light, mix of klassieke frisdrank zonder daarbij flessen of blikjes te verspillen. Vul de SodaStream fles met water, voeg koolzuur toe met behulp van de krachtige CO2- cilinder en kies een siroop naar keuze. Met een simpele drukbeweging geniet je binnen enkele seconden van een zelfgemaakte frisdrank!

Welke smaken kan ik toevoegen aan mijn soda?
Met een assortiment van meer dan 100 soda siropen is SodaStream een gezond alternatief voor frisdranken uit de fles. Met SodaStream drink je namelijk geen hoge suikergehaltes en kunstmatige zoetmakers. Het nieuwe gamma ‘Free’ is gezoet met fructose en bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Dankzij de ‘alles thuis’ filosofie van SodaStream krijgt de consument voor elke gewenste smaak en elk gewenst koolzuurgehalte de volledige controle in handen.

Welke modellen heeft SodaStream?
SodaStream focust op vier modellen: Crystal, Revolution, Play en Source. Het model Source werd gekozen tot “Product van het jaar 2014”. De modellen Play en Source zijn ontworpen door Yves Béhar. Béhar werd door TIME Magazine verkozen tot één van ’s werelds beste stijl- en design visionairs en wordt algemeen erkend als een globale voortrekker en vernieuwer op het vlak van duurzaam design.
Sodastream Play  Sodastream Source

 

Links: SodaStream Play Black. Rechts: SodaStream Source Red

Waar zijn de SodaStreams verkrijgbaar?
De producten zijn wereldwijd verkrijgbaar in meer dan 50.000 winkels in 46 landen. In Nederland zijn de producten verkrijgbaar bij o.a. Mediamarkt en Expert. Voor meer verkooppunten kijk dan op www.sodastream.nl.

Lees ook:
>Moyee Coffee houdt Radicale smaaktest met cannabis

Toon de 3 reacties
 1. Yvonne Kemp schreef:

  Is het bij jullie niet bekend, dat koolzuurhoudende dranken niet gezond zijn en de siropen met fructose ook niet. Ik als diabete mag dit niet drinken en zeker geen 2 liter?

 2. Hendrik Vromant schreef:

  Wij gebruiken al járen zo’n toestel in Spanje, met volle tevredenheid.
  Ik lees hier nu dat SodaStream actief is in 46 landen. Is dit bluf of is het toevallig dat ik tot op heden nog geen adres in Spanje gevonden heb waar ik de gasflessen kan omruilen?

 3. b schreef:

  Ook handig om te weten voor een website als deze: SodaStream is een Israelisch bedrijf dat zich illegaal gevestigd heeft op Palestijns gebied. Volgens de VN een misdaad. Hoezo DeBetereWereld?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.