Under the Influence: Moyee Coffee houdt Radicale smaaktest met cannabis.

Moyee Coffee

“Uit studies blijkt dat je geur en smaak vermogen toeneemt onder invloed van cannabis."

Waarom koffie aan een normale smaaktest onderwerpen als het ook met een meer verruimde geest kan? Voor hun laatste campagne nodigde Moyee Coffee een groep ervaren cannabis rokers uit om hun koffie onder invloed van cannabis te testen. Het resultaat is een korte film met de passende naam: Under the Influence. Niet eerder was een smaaktest zo vermakelijk en waren de reacties zo enthousiast.

Moyee is een radicaal koffiemerk met een radicaal sociale visie. Sinds de lancering van het merk in 2013 heeft Moyee een serie aan provocerende campagnes gelanceerd om aandacht te creëren voor hun FairChain filosofie. Deze nieuwe campagne werkt volgens een ruimdenkend beginsel: neem een kleurrijke collectie cannabis rokers, get them high, nodig ze uit Moyee Coffee te proeven en noteer hun eloquente en verassende commentaar.

Moyee Coffee

De twee minuut durende film ‘Under The Influence’ is een knipoog naar de normale clichés die smaaktesten omringen. Je hebt de sierlijke dame op leeftijd die dromerig zegt: “Ik vergelijk de koffie met seks. En een paard. Een groot sterk paard.” En de young creative die Moyee omschrijft als: “Rond. Niet driehoekig. Maar zeker golvend.”

De film is gemaakt in samenwerking met 180 Amsterdam. De twee bedrijven brachten hun creatieve geesten bij elkaar voor een nieuwe episode in de reeks radicale campagnes die de FairChain filosofie verspreiden.

Moyee Coffee founder Guido van Staveren van Dijk legt uit: “Met onze campagnes vragen we aandacht voor de FairChain filosofie. Hoewel cannabis gedoogd wordt blijft het een gevoelig onderwerp in Nederland. Hoe liberaal zijn we nou eigenlijk als we in dit schemergebied blijven hangen? Je zou kunnen zeggen dat Colorado en Oregon stukken verder zijn dan wij: daar is cannabis legaal. Onze Under the Influence campagne is een speelse bijdrage aan deze discussie.”

Al Moseley, President en Chieff Creative Offficer van 180 Amsterdam voegt toe: “Uit studies blijkt dat je geur en smaak vermogen toeneemt onder invloed van cannabis. Wij hebben het uitgeprobeerd en de resultaten zijn veelzeggend. Het is een radicaal andere benadering van wat normaal gesproken een wat brave smaaktest was geweest.”

Moyee Coffee

 

Lees ook
>Moyee Coffee kiest voor cupjes
>Waarom is de Limu-boon van Moyee Coffee zo speciaal?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *