SoepStarter: snelle soep van weggooigroenten, 100% natuurlijk

soepstarter

Bespaar meer, verspil minder en eet gezonder

Ik moet er even aan denken: “Ork ork ork.., soep eet je met een..?” Vork, ligt voor de hand en de clou is natuurlijk dat ‘lepel’ het juiste antwoord is. In meerder opzicht want met een lekkere lepel -met zo’n mooie bolling- verspil je niets en is je smaakbeleving ook veel groter. En wat is er nou nog lekkerder dan je eigen gemaakte soep? 

Maar soms heb je geen tijd. Met SoepStarter, een mix van gesnipperde ui, groenten en kruiden, zet je binnen 15 mins groentesoep op tafel. Lekker, snel én goed tegen voedselverspilling. SoepStarter is er in drie smaken, zodat je willekeurig welke groente in een smakelijke soep omtovert en zo niet alleen geld bespaart, maar ook gezonder eet. SoepStarter is 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers en andere zooi.
De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 47 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; een groot deel daarvan is groente. Tegelijkertijd eet maar 5% van de volwassenen voldoende groente. Met SoepStarter maak je van de groente die je anders toch weg zou gooien een gezonde soep waarmee je alvast een flink deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnenkrijgt. Zonder extra ingrediënten toe te voegen, zonder gedoe.

soepstarter

Kant-en-klaar gedroogd; altijd bij de hand 
SoepStarter is een mix van gesnipperde ui, gecombineerd met groenten, kruiden en specerijen. Door deze mix te drogen is hij eindeloos houdbaar – veel langer dan verse groenten. Gedroogde groenten behouden bovendien een groot deel van hun voedingswaarde. Zo heb je altijd een gezonde basis voor Franse, Arabische of Indiase groentesoep in je voorraadkastje.

Gegarandeerd genoeg groente
SoepStarter is een initiatief van Rotterdammers Diana van Ewijk en Sarina Karouw. “Ik nam me elk jaar weer voor mezelf en de kinderen meer groenten voor te schotelen,” zegt Van Ewijk. Tijdens een sabbatical besloot Van Ewijk elke dag soep te maken. Zo at haar gezin met gemak 250 groenten per dag én gooide ze veel minder groenten weg. Eenmaal weer aan het werk bleek het maken van een dagelijkse soep best lastig. Samen met Karouw bedacht ze SoepStarter; door de basis alvast te snijden en de kruiden toe te voegen, werd dagelijks soep maken ’n stuk makkelijker. SoepStarter is ideaal voor mensen die tussen werk, school, file en sportclubjes door voldoende groenten willen eten.

Waar te koop?
Voor € 3,75 per doosje (smaken: Frans, Indiaas, Arabisch) maak je drie keer 1 liter soep; verkrijgbaar via SoepStarter.nl

 

Oók veel soeps:

Recept gezonde pompoensoep
Recept: smalle weegbreesoep

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *