Spaar mee voor Malawi!


Help mee aan een betere toekomst. 

Ieder jaar steunt het het zuivelmerk Zuiver Zuivel een goed doel. Na de voorgaande succesvolle spaaracties met Heifer gaan we dit jaar weer samen sparen voor Malawi. Samen met de donateurs van Heifer en de consumenten van Zuiver Zuivel willen wij zoveel mogelijk koeien sparen voor boerinnen als Gladys Chamoto uit Malawi.

"Ik wacht met smart op de dag waarop ik mijn koe ons erf op zie lopen"

Doneer een DierGladys Chamoto is een prachtige jonge vrouw. Samen met haar man heeft ze twee dochters. Hun enige minimale inkomstenbron is de opbrengst van de verkoop van gewassen zoals mais en aardappelen die ze verbouwen op hun land. Als dit zo door gaat kunnen ze later het schoolgeld van hun kinderen niet betalen.
In 2011 ontvingen vrouwen in een nabijgelegen dorp melkkoeien van Heifer. Gladys heeft gezien dat door de komst van die koeien de gezinnen van de vrouwen nu dagelijks verse melk hebben. Hun inkomsten stegen al snel door de verkoop van melk. En de mest van de koeien gebruiken ze op het land waardoor die productie ook snel toenam. Door het zien van deze fantastische resultaten hebben Gladys en haar man zich aangesloten bij deze melkveehouders groep en hopen op deze manier ook een betere toekomst te kunnen opbouwen.
Ter voorbereiding hebben ze al een mooie stevige stal gebouwd waar hopelijk snel hun eigen koe komt te staan. Gladys droomt al over wat ze gaat doen met de extra inkomsten uit de verkoop van melk: "Ik wil graag een fatsoenlijk huis voor mijn gezin bouwen. Maar mijn dochters gaan natuurlijk voor alles! Zij krijgen iedere dag voedzame melk en als ze oud genoeg zijn kunnen ze naar school. Als mijn kinderen een goede toekomst tegemoet gaan zijn al mijn dromen uitgekomen."

Spaart u mee?

Op alle kartonverpakkingen van Zuiver Zuivel staat tot eind april 2013 onder de houdbaarheidsdatum een actiecode. U kunt die actiecodes verzamelen op uw digitale spaarkaart. Bij een volle spaarkaart, dit houdt in 20 actiecodes, doneert Zuiver Zuivel € 2,- voor een koe voor Malawi. De spaaractie loopt tot en met 15 mei 2013. Wilt u weten waar de producten van Zuiver Zuivel verkocht worden? Kijk dan op onderstaande website. Veel spaarplezier!

www.zuiverzuivel.nl/verkrijgbaarheid

Doneer een Dier

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *