St. Hendrick: eerlijk vlees

Tijd, aandacht, vakmanschap en pure ingrediënten

Heb jij al eens gehoord van puur vlees? Al sinds 1981 staat Henk van Oers voor puur vlees en smaakvolle vleeswaren. Een vakman die al duurzaam en biologisch werkte vóór het een term nodig had. De verse, smaakvolle vleeswaren van Henk van Oers hebben hun goede naam zeker verdiend, namelijk: St. Hendrick.

Het vlees van St. Hendrick is eerlijk vlees. De dieren krijgen de tijd om te leven, om te groeien. Ook de bereiding van het vlees krijgt de tijd; om te garen, om luchtgerookt te worden, om gekruid en gemarineerd te worden. Omdat goede smaak geen haast kent. Het vlees komt van dieren die de ruimte krijgen om te leven en te groeien. Ze eten uitsluitend biologisch gras, hooi en voer. Deze biologische werkwijze van de boeren doet het vlees goed. Je proeft het verschil. Bovendien is het vlees van St. Hendrick gegarandeerd glutenvrij.

Smaakvol en mals varkensvlees

Het biologische varkensvlees van St. Hendrick komt van Nederlandse varkensboeren met hart voor hun dieren. Ze komen onder andere uit Kamerik, IJsselstein, Leusden en Barneveld. De zeugen, biggen en vleesvarkens krijgen stro om nesten te bouwen voor de nacht en mogen ook naar buiten. Ze hebben dus bewegingsruimte en de mogelijkheid om natuurlijk gedrag te vertonen. De biggen blijven aanzienlijk langer dan gebruikelijk bij het moedervarken, zodat ze langer moedermelk drinken en sterk en vitaal worden. De varkens hebben dus een goed leven, wat resulteert in gezonde dieren met mooi vlees. Precies zoals u het wilt hebben.

De producten van St. Hendrick zijn  te vinden in de biologische supermarkt en speciaalzaak. Meer weten? www.sthendrick.nl 

Gerelateerd:

“Spiegelen aan de natuur”

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *