Stop klimaatverandering!

Voorkom honger

De 10 grootste voedselgiganten, Associated British Foods, Coca-Cola, Danone, General Mills, Kellogg, Mars, Mondelez International, Nestlé, PepsiCo en Unilever, moeten meer doen tegen klimaatverandering en zo honger tegengaan. In 2050 zullen zo’n 50 miljoen meer mensen honger lijden als gevolg van klimaatverandering.

Honger door broeikasgassen
Door extreme weersomstandigheden, zoals droogtes en overstromingen, kunnen boeren steeds minder voedsel verbouwen en schieten voedselprijzen omhoog. De ‘Big Ten’ produceert samen 263,7 miljoen ton aan broeikasgassen, zo staat in het Oxfam-rapport ‘Standing on the Sidelines’. Ongeveer de helft hiervan wordt veroorzaakt door de productie van landbouwgewassen in hun leveringsketen. Maar deze uitstoot wordt niet gedekt door de verminderingsdoelen die de bedrijven zichzelf gesteld hebben. Kellogg en General Mills horen bij de laagst scorende bedrijven in het tegengaan van klimaatverandering, op de ranglijst van Behind the Brands. Zij meten niet hoeveel broeikasgassen ze uitstoten, laat staan dat zij aangeven hoe ze hun uitstoot gaan verminderen.

10367176_736092439744840_6453145081675626486_n

Morele plicht
Klimaatverandering is de grootste bedreiging in de strijd tegen honger. De 10 grootste voedselbedrijven zijn niet alleen kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering, maar dragen zelf ook substantieel bij aan dit wereldwijde probleem. ‘De voedselsector heeft de morele plicht en zakelijke verantwoordelijkheid om klimaatverandering tegen te gaan’, zegt Tom van der Lee, directeur Campagnes. ‘De Big Ten faalt daar momenteel in en daar voelen wij allemaal de gevolgen van.’ Samen roepen we de voedselgiganten op méér te doen om honger te voorkomen.

Wat jij kunt doen
Kom ook in actie! Roep General Mills en Kellogg op klimaatverandering tegen te gaan en teken de petitie op Behind the Brands.

 

Lees ook:
> Een kettingreACTIE van wereldverbeterende acties!
Laat je inspireren om de wereldwijde afvalberg te verslaan

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *