Strijd mee voor (h)eerlijke koffie op het werk!


Ruim 50% van de werknemers denkt beter te presteren met lekkere koffie.

Wil jij ook lekkere koffie op het werk? Geef dan nu je baas aan en strijd mee voor (h)eerlijke koffie! Wie weet start je straks je werkdag met een versgemalen espresso of perfecte latte macchiato.

Uit onderzoek van Q&A Research & Consultancy blijkt dat ruim de helft van de ondervraagden denkt beter te presteren als er goede koffie op het werk geschonken zou worden. 71% zou het waarderen als zijn werkgever Fairtrade gecertificeerde koffie zou aanbieden en zelfs 73% van de ondervraagden vindt dat duurzame en lekkere koffie op het werk vanzelfsprekend zou moeten zijn. Reden genoeg voor koffiebrander Redbeans en Stichting Max Havelaar om campagne te voeren voor echt lekkere koffie op het werk onder de noemer van ‘Geef je baas aan’.

eerlijke koffie

Geef je baas aan!
De campagne biedt medewerkers de kans om de kwaliteit van de koffie op het werk ter discussie te stellen. Zo kan er ‘aangifte’ gedaan worden via www.geefjebaasaan.nl waarbij de koffiebaas een mail ontvangt met het verzoek om voortaan echt lekkere koffie aan te bieden aan zijn medewerkers en bezoekers. Daarnaast zijn er actieposters en stickers met slogans als ‘geen slappe hap, stop die bruine drab’ die geplakt kunnen worden op de koffieautomaat. Deelnemers aan de campagne maken kans op een gratis barista voor een dag.

readbeanskoffie30% korting op een koffiemachine
Om de koffiebaas een extra duwtje in de rug te geven biedt Redbeans dit najaar 30% korting op een espresso koffiemachine.

Redbeans
Redbeans is 100% handgeplukte koffie, uitsluitend arabicabonen, biologisch geteeld, Fairtrade gecertificeerd ingekocht, duurzaam geproduceerd, maar vooral erg lekker. Redbeans wil heel Nederland aan lekkerdere koffie helpen. Thuis, in de horeca, maar zeker ook op kantoor. www.redbeans.nl

Stichting Max Havelaar

Stichting Max Havelaar is het onafhankelijke keurmerk voor Fairtrade. Producten met het keurmerk zijn geproduceerd en verhandeld onder eerlijke voorwaarden. In Nederland zijn er ruim 1700 verschillende producten met het Fairtrade keurmerk verkrijgbaar, van bananen, thee, wijn, broodbeleg, zoetwaren tot sappen. Op het werk blijft koffie het voornaamste product. Meer dan 40 koffiebranders leveren koffie met het Max Havelaar keurmerk voor Fairtrade. www.maxhavelaar.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *