Superfood nader toegelicht: Bijenpollen

Bijenbollen, een spirituele superfood 

In deze reeks neem ik je mee op avontuur langs de verschillende superfoods. Ik leg je uit wat ze zijn en hoe gemakkelijk het is ze toe te passen als snack en/of in een smoothie. Daarbij krijg je van mij een heerlijk recept om er zelf mee aan de slag te gaan.

Bijenpollen zijn stuifmeelkorrels en hebben een goud-gele kleur. Bijenpollen vind ik persoonlijk heerlijk ruiken. Ik vind het ruiken naar bloemen. Het doet mij denken aan een hele grote weide met heel veel verschillende bloempjes die dansen in de wind en vrolijk op kijken naar de warme lente zon.

bijenpollen

Wat zijn bijenpollen
Bijenpollen worden gemaakt van stuifmeelkorrels die van het mannelijke deel van de bloem verzameld wordt. Bijen brengen deze korrels naar hun korf en daar voegen ze nectar of honing toe. Zo ontstaan de bijenpollen. * 2 zinnen geschrapt wegens de nieuwe wetgeving Codex Alimentarius*
Volgens superfood expert David Wolfe behoren bijenpollen, en andere bijenproducten, tot de meest spirituele en magische voedselproducten ter wereld omdat ze een hoog trillingsniveau zouden bezitten. *Zin geschrapt wegens de nieuwe wetgeving Codex Alimentarius*

Bijenpollen wordt ook wel bijenbrood genoemd omdat het de voedingsbron is van de hele bijenkolonie.

Wat kan je allemaal maken met bijenpollen
Bijenpollen zijn ook in Europa makkelijk te verkrijgen. Bij een imker, online en bij de meeste biologische winkels. Bijenpollen hebben een zoete smaak. Je kan ze zo in de mond doen en gewoon op je tong laten wegsmelten. Ook is het lekker met yoghurt, wat noten en fruit. Het geeft ook nog een leuk zonnig kleurtje. Een smoothie met zonnefruit zoals mango of ananas, water en een eetlepel bijenpollen is ook heel erg lekker. Je kan het mengen met honing en je hebt een heerlijk beleg voor brood en rijstewafels. Je kan bijenpollen heel goed combineren met bijvoorbeeld andere superfoods en je hebt een geweldig lekkere snackmix. Deze mix kan je makkelijk meenemen in een bakje of zakje. Heel handig voor onderweg. Bijvoorbeeld voor tijdens een stevige wandeling.

bijenpollen

Een *zinsdeel geschrapt wegens nieuwe wetgeving Codex Alimentarius* snackmix van bijenpollen:
*zin geschrapt wegens nieuwe wetgeving Codex Alimentarius. Makkelijk te maken en makkelijk mee te nemen. Altijd iets lekkers voor thuis en onderweg.

Wat heb je nodig:
• 1 eetlepel bijenpollen
• Flinke hand ongebrande cashewnoten
• Een handje gojibessen
• Een handje gedroogde cranberries
• 2 eetlepels kokosvlokken (of schaafsel)
• Cacao nibs (stukjes rauwe cacaoboon)
• Een handje inca bessen
• Een handje moerbeien

Doe alles bij elkaar in een schaal en meng het door elkaar. Je kan alles in een bakje of zakje doen of je kunt er porties van maken.
Je kan natuurlijk naar smaak andere ongebrande noten toevoegen of ander gedroogd fruit. Combineer het zoals het bij je past!

Geniet ervan 🙂

Saskia van der Krift

*Alinea geschrapt wegens nieuwe wetgeving Codex Alimentarius*

Bronnen:
> Bijenpollen
> Superfoods

Meer over superfood in deze reeks:
> Maca
> Goji bessen
> Rauwe cacao
> Hennepzaad
> Spirulina en Chlorella
> Superfood: Wat is het?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *