Twente kookt voor 3FM Serious Request


Glazen Restaurant opent voor het eerst zijn deuren in Enschede.

Het eerste Glazen Restaurant van Nederland opent van 17 tot en met 23 december zijn deuren op het Stationsplein in Enschede. Die week is de stad het stralende middelpunt van 3FM Serious Request. Om dit prachtige doel te steunen, verzorgen dertien chefs van Twentse toprestaurants elke dag een lunch en diner voor 45 personen. Iedereen kan aanschuiven en genieten van culinaire hoogstandjes. De opbrengst gaat natuurlijk voor 100% naar het goede doel.

Het Glazen Restaurant is een initiatief van vier enthousiaste (horeca) ondernemers die ondersteund door partners en sponsoren belangeloos hun medewerking verlenen. Van het leveren van ingrediënten en de medewerking van de koks die hiermee een drie- of viergangen menu bereiden tot de aankleding van het restaurant en het systeem om een tafel te reserveren. Alles wordt gratis aangeboden. Matthijs Pet, mede initiatiefnemer van het Glazen Restaurant, over de actie: “Terwijl de DJ’s in het Glazen Huis hun eten laten staan, wordt om de hoek in het Glazen Restaurant geluncht en gedineerd op topniveau. Met deze tegenstelling laten we de ongelijkheid in de wereld letterlijk zien. Goede voeding en zorg is voor ons heel normaal, terwijl dit op heel veel plekken in de wereld niet het geval is. Dus laten we deze luxe positie inzetten voor het goede doel. Let’s ‘eat’ for the babies!”

Iedereen kan een tafel reserveren via www.glazenrestaurant.nl. Daarnaast worden er voor bedrijven verschillende mogelijkheden geboden om volledige tafels te reserveren voor hun relaties. Zo is er een ‘Chef’s table’ (een uniek etentje in de keuken), een ‘Business Table’ en een ‘VIP Table’ (schuif aan bij een BN’er). Ook worden er veilingen georganiseerd om nog meer geld voor 3FM Serious Request binnen te halen.

Het Glazen Restaurant is geopend van 17 t/m 23 december 2012. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website: www.glazenrestaurant.nl.

glazen restaurant enschede serious request

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *