Urban gardening: een nieuwe trend voor stadsmensen

Urban gardening of stadstuinieren wordt in Nederland steeds populairder!

Urban gardening of stadstuinieren wordt in Nederland steeds populairder. De uit New York overgewaaide trend houdt in dat je overal je eigen groenten, fruit of kruiden kan verbouwen. Met de producten van Misc-Store, Six & Sons en SLA kan iedereen direct aan de slag. Gewoon thuis, zonder al te veel gedoe met de juiste attributen die zowel praktisch zijn, als inspireren en verfraaien.

Tijdens het jaarlijks terugkerende Office Gardening thema presenteert Misc-store haar visie op hoe je groen op je werkplek kan implementeren. Uit onderzoek is gebleken dat een plantje of bloemetje, of gewoon wat groen op je bureau of in je (thuis)kantoor, bijdraagt aan een betere werkhouding. Je krijgt meer gedaan, werkt efficiënter, voelt je beter en bent creatiever dan in een werkruimte zonder groen.

ImageProxy.mvc

Het assortiment van Misc-store bestaat onder andere uit bloempotten en bloemenvazen van messing, de in Japan handgesmede tuinscharen en kruidenschaartjes van TAJIKA, een prachtig Terra Hydro water terrarium waarin cacti en succelenti waterwortels ontwikkelen en de zaden collecties van het Zweedse Coloni.

Over Misc-Store
Na het succes van de lancering van Misc-store.com in 2010, opende de webstore afgelopen jaar een offline winkel met het kenmerkende Misc-store gevoel voor esthetiek. Misc Store richt zich op mooie spullen voor de werkplek en is bedoeld voor iedereen met een voorliefde voor producten die zowel praktisch zijn, als inspireren en verfraaien.
Six & Sons brengt dit voorjaar een eigen zadenlijn uit, die onder andere bestaat uit vergeten groente, bijzondere kruiden en eetbare bloemen. De City Seeds zijn prachtig verpakt en je hoeft ze alleen een beetje water en liefde te geven. Hiermee kan je ook zonder ruime achtertuin aan het tuinieren slaan! Daarnaast zijn ook de Terra Hydro water terrariums bij Six & Sons te verkrijgen.

ImageProxy.mvc

Over Six and Sons
Precies een jaar na het lanceren van de webshop sixandsons.com, opende Six and Sons eind 2013 een eigen concept store van twee verdiepingen op de Haarlemmerdijk in Amsterdam. De naam Six and Sons is afgeleid van Alexander Six, de oprichter en curator van de winkel, zijn zonen’ zijn de ambachtslieden, de kunstenaars en de ontwerpers die ofwel de producten hebben gemaakt of ze een nieuw leven hebben gegeven. Het pand beslaat twee verdiepingen met een rauwe mannelijke uitstraling.

Bij SLA vind je het assortiment van Seedforfood de makkelijkste zaai-het-zelf-groente in samenwerking met Natuurmonumenten. Van Rock’n Rucola en Razendsnelle Radijsjes, tot Slimme Sluw Sla en Bizarre Basillicum. Je zaait de zaden heel eenvoudig op het aanrecht of op het balkon en en daar heb je helemaal geen groene vingers voor nodig.

Over SLA
Sla is voor de liefhebbers van gezond en puur eten. Het motto van SLA is EAT. SHARE. LIVE. Je komt bij SLA om gezond en ‘goed’ te eten (eat), daarnaast deelt SLA informatie en inspiratie met z’n eters (share) en vervolgens keer je gezonder, bewuster en wijzer terug naar je dagelijkse food routine (live). Op dit moment is er een SLA vestiging op de Ceintuurbaan en Westerstraat. In juni wordt de een derde SLA vestiging geopend op de Zuidas.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *