Vegan chocolade-ijs

vegan chocolade ijs

Ingrediënten

  • 200 gr pure chocola, in stukjes
  • 295 ml aquafaba (vocht van een blikje kikkererwten)
  • ½ theelepel xanthaangom
  • 65 gr poedersuiker
  • 2 theelepels vanillesuiker

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

  1. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom op een pan met licht kokend water). Roer steeds goed door met een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen. Laat iets afkoelen, ongeveer 10 minuten.
  2. Schenk aquafaba in de kom van een standmixer en mix op hoog vermogen tot het luchtig is en in volume is ver-vier-voudigd, in ongeveer 1 minuut. Voeg xanthaangom toe en klop nog eens 30 sec. Voeg poedersuiker en vanillesuiker toe; blijf kloppen tot het schuim stevig is en glanzens, in ongeveer 2 minuten.
  3. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door het schuimmengsel tot het goed gemengd is. Schep in een bakje met deksel.
  4. Zet het bakje minstens 8 uur in de vriezer, tot het stevig is. Je hoeft het niet te roeren.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.