Ingrediënten
- 200 gr pure chocola, in stukjes
- 295 ml aquafaba (vocht van een blikje kikkererwten)
- ½ theelepel xanthaangom
- 65 gr poedersuiker
- 2 theelepels vanillesuiker
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 5min › Klaar in:20min
- Smelt de chocolade au bain marie (in een kom op een pan met licht kokend water). Roer steeds goed door met een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen. Laat iets afkoelen, ongeveer 10 minuten.
- Schenk aquafaba in de kom van een standmixer en mix op hoog vermogen tot het luchtig is en in volume is ver-vier-voudigd, in ongeveer 1 minuut. Voeg xanthaangom toe en klop nog eens 30 sec. Voeg poedersuiker en vanillesuiker toe; blijf kloppen tot het schuim stevig is en glanzens, in ongeveer 2 minuten.
- Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door het schuimmengsel tot het goed gemengd is. Schep in een bakje met deksel.
- Zet het bakje minstens 8 uur in de vriezer, tot het stevig is. Je hoeft het niet te roeren.

Almar Fernhout, hoofdredacteur met 15+ jaar ervaring in duurzame lifestyle-journalistiek. Almar werkt nu niet alleen voor De Betere Wereld, maar is ook oprichter van We Smyle. Een ander bedrijf waarmee hij een betere wereld voor iedereen wil creëren. Lees hier meer over Almar.