Vegan Mugcake

Bereidingswijze

  1. Mix de zelf gerezen bloem, vanille suiker, snufje zoet en de zaden van het vanille stokje in een kom. Voeg de Alpro Soyadrink Original, zonnebloemolie en kokend water toe. Klop dit tot een gladde massa (in de keukenmachine).
    2. Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en stop het in kommen. Rasp de amandelen en strooi dit over het deeg.
    3. Zet vervolgens alle kopjes voor ongeveer 100 seconden (1 minuut en 40 seconden) in de magnetron op volle sterkte (800 watt). Het kan per magnetron variëren hoe lang het duurt. Door met een prikker in je cake te prikken kijk je of hij gaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed.
    4 Serveer het nog meteen als ze warm zijn! Soyyummie!

 

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzendbakmeel
  • 70 g vanille suiker
  • 190 ml Alpro Sojadrink Original
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 40 ml water
  • 1 vanillestokje
  • 3 eetlepels amandelschilfers
  • een snufje zout

 

Tip

Vul de kopjes niet tot de rand, want ze rijzen nog een paar centimeter. Voeg eventueel nog wat kleine stukjes appel, plakjes banaan of rozijnen toe aan de gladde massa om de mugcake nog fruitiger te maken. Om het nog wat zoeter te maken zou je de amandelschilfers kunnen vervangen door wat bessen.

Glutenvrij? Geen probleem! Gebruik glutenvrije zelfrijzende bloem.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.