Vegan pompoen pannenkoekjes

Op zoek naar ontbijt-alternatieven kwamen we op de website van Provamel deze heerlijke suggestie tegen.
Benieuwd wat je er van vindt!

Dit heb je nodig:

  1.  200 ml Provamel Sojadrink Ongezoet
  2.  150 g speltbloem
  3.  1 eetlepel ‘Cream of Tartar’ (wijnsteenpoeder)
  4.  1/4 theelepeltje keukenzout
  5.  1/4 theelepeltje gemalen komijn
  6.  een snufje chilipoeder
  7.  4-6 dessertlepels plantaardige olie
  8.  200 g pompoen, grof

Zo bereid je het:

Rasp de pompoen grof. Meng de bloem met de Sojadrink. Ongezoet tot een pannenkoekachtig beslag. Voeg de specerijen, het zout en de Cream of Tartar toe. Roer goed. Spatel de geraspte pompoen door het beslag. Verwarm zo’n drie dessertlepels olie in een koekenpan op laag vuur. Lepel het beslag lepel per lepel in de pan. Maak niet meer dan vier à vijf pannenkoekjes tegelijkertijd, afhankelijk van de grootte van je pan. Laat enkele minuten bakken tot er bubbels aan het oppervlak van het beslag verschijnen en de randen knapperig beginnen te worden. Draai de pannenkoekjes om. Laat ze nog enkele minuten bakken tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Serveer recht uit de pan met je favoriete jam of appelmoes.

Voor meer recepten en inspiratie ga je naar www.provamel.com

Meer ontbijttips?

Waarom is ontbijt zo’n belangrijke maaltijd?
Smoothie recepten en shakes

 

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte,
of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.