Vegan recept: lekker dineren met burrito’s!

Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 140 gram witte rijst
  • 1/4e eetlepel zeezout
  • Anderhalve limoen (vers geperst)
  • 15 gram korriander
  • 4 kleine rode aardappelen
  • ½ rode ui (e55G)
  • 30ml olijfolie
  • 150 gram zwarte bonen
  • ¼ eetlepel gemalen komijn, knoflook poeder en chili poeder
  • ¼ avocado
  • 100 gram paarse sla/ijsbergsla
  • 1 jalapeno
  • Grote vegan bloem tortilla’s
  • Salsa naar keuze

Hoe maak je het

  1. Breng de rijst aan de kook in een pan met een beetje zout, als het kookt verlaag de warmte en laat het sudderen voor 15-20 minuten tot al het water geabsorbeerd is door de rijst en het zacht en pluizig is.
  2. Als de rijst kookt, verwarm een koekenpan op matige warmte. Snij de aardappelen in eetbare stukken en de uien in ringen.
  3. Wanneer de koekenpan warm is, voeg olijfolie toe en bedek de hele pan. Plaats de aardappelen aan één kant en de uien aan de andere kant. Voeg zout en peper toe voor smaak en bedek de pan. Laat het koken voor  4-5 minuten. Schud de aardappelen regelmatig voor een egale bruining.
  4. Plaats de bonen in een aparte kleine pan op het vuur. Kruid het met de komijn, knoflook en chili poeder en laat het langzaam sudderen op lage warmte.
  5. Voeg avocado en het sap van de hele limoen samen en voeg het vervolgens samen met de sla en jalapeno. Maak op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de halve limoen en de koriander toe aan de rijst en schud het om het geheel te mengen.
  7. Stoom de tortilla’s door ze in een vochtige handboek te doen en ze in de magnetron voor 30 seconden óf in de oven voor 1-2 minuten te leggen.
  8. Vul de burrito’s op een volgorde naar keuze, rol ze op en serveer ze met overgebleven aardappelen, bonen en rijst er naast.

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Toon de 11 reacties
  1. Inia schreef:

    Gerecht ziet er heeeerlijk uit, maar in mijn eigen Betere wereld heb ik geen magnetron. Hoe los ik dat op tav dit gerecht?

  2. Tom Vethaak schreef:

    Beste Inia,
    Ik ben blij dat je het ook zo lekker vind uitzien als wij het vinden!
    Gelukkig is een magnetron niet je enige optie. zoals we bij stap 7 hebben gemeld kan het in de magnetron maar het kan ook in de oven al duurt dat wel wat langer.

  3. 360754 830751Amaze! Thank you! I constantly wished to produce in my internet website a thing like that. Can I take element with the publish to my blog? 881688

  4. 725721 121105This really is a very good topic to talk about. Sometimes I fav stuff like this on Redit. I dont think this would be the best to submit though. Ill take a appear around your site though and submit something else. 267498

  5. 813150 892976But wanna admit that this really is really valuable , Thanks for taking your time to write this. 888527

  6. pussy888 schreef:

    this is awesome
    pussy888

  7. wigs for women schreef:

    440562 98226You should join in a tournament 1st with the greatest blogs on the web. I will recommend this internet website! 17584

  8. 57761 245348I dugg some of you post as I thought they were extremely useful handy 615265

  9. วิธีดูราคาบอล schreef:

    อย่างชอบ
    วิธีดูราคาบอล

  10. 795409 881590Oh my goodness! an remarkable write-up dude. A lot of thanks Even so My business is experiencing trouble with ur rss . Do not know why Struggle to sign up to it. Can there be everyone obtaining identical rss dilemma? Anyone who knows kindly respond. Thnkx 751867

  11. 682397 204753I discovered your blog website internet site on google and appearance some of your early posts. Preserve up the excellent operate. I just extra increase Feed to my MSN News Reader. Seeking for toward reading far much more by you later on! 439989

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.