Vegetarische noedels met loempia’s uit de oven!

Janna's Healthy Meal

Vandaag maak ik vegetarische noedels met loempia’s uit de oven. Ik gebruik glutenvrije noedels, alleen is het recept in zijn geheel niet glutenvrij. Je kunt natuurlijk wel de loempia’s weg laten mocht je het gerecht glutenvrij willen houden. Daarnaast gaan de loempia’s in de oven in plaats van de frituur, dit maakt het een stuk gezonder.

bereidingstijd (ongeveer) 20-25 min ( + 15 min oventijd)

4-5 personen

Ingrediënten voor deze maaltijd:

De dressing:

  • 2 grote scheuten soja saus
  • 1 scheut ketjap
  • 1 el appelazijn
  • 3 el honing
  • tl cayenne peper
  • 1 knoflookteen
  • 1 el gember siroop
  • 1 tl maïzena

De loempia’s:

  • 5 filodeeg vellen
  • 70 g wortelreepjes
  • 70 g glasnoedels
  • 60 g taugé
  • 150 g tuinerwten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olie

Noedels:

  • 200 g rijst noedels
  • 250 g champignons (kastanje)
  • 60 g taugé
  • 400 g sperzieboontjes
  • 1 bosui

extra: wok pan, zeef.

Hoe bereid ik deze maaltijd?

  1. Zet de oven aan op ongeveer 190 graden Celsius, haal het filodeeg en de tuinerwten uit de vriezer zodat het kan ontdooien.
  2. Doe al de ingrediënten van de dressing in een kom, en roer het mengsel goed door elkaar heen. (zorg ervoor dat je de knoflook klein snijd, of in een knoflook pers doet).
  3. Giet kokend water over de glasnoedels, totdat het onderwater staat. Laat dit ongeveer 4 minuten weken.
  4. Doe de tuinerwten, wortel, taugé en twee schepjes van de dressing in een kom. Pers een knoflook teen en doe deze ook in de kom.
  5. Roer het mengsel goed door elkaar heen en leg 1 vel filodeeg op je snijplank. Bestrijk het filodeeg met olie, en leg zoals op de foto hieronder de vulling op het deeg. Volg het stappenplan van de foto’s om de loempia’s op te vouwen,  of kijk het filmpje voor extra duidelijkheid.

6.  Leg de loempia’s op een bakplaat en laat ze ongeveer 15 minuten garen, bestrijk ze eventueel de bovenkant ook met een beetje olie, zodat ze mooi goud/bruin                worden.

7.  Snij de champignons in kleine schijfjes, en doe de boontjes in kokend water met een beetje zout erbij.  Doe daarna ook de noedels in kokend water met zout.

8. Zet de wok pan op hoog vuur aan en doe de dressing daarbij. Laat de dressing even staan zodat het gaat koken, en het wat dikker van structuur wordt.

9.  Doe vervolgens de champignons en taugé bij de wok pan, en laat dit even garen. Giet de boontjes en noedels af, doe deze vervolgens ook ik de wok pan. Laat                 dit even meebakken en dan is je noedels klaar.

10. Haal de loempia’s uit de oven, en snij een bosuitje als garnering.

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.