Veggiefair geeft inspiratie!

4 & 5 Oktober in de Olmenhorst; Veggiefair!

Tijdens de tweede Veggie Fair in de Olmenhorst in Lisserbroek staat 4 en 5 oktober wederom de veggielifestyle centraal. Een groeiende groep mensen kiest bewust om minder vlees te eten en minder dierlijke producten te gebruiken. Voor deze consumenten kan deze grootste vegetarische beurs inspiratie bieden. “Vleesloos eten is erg lekker en tijdens de Veggie Fair presenteert de crème de la crème zich. Van producenten van vleesvervangers tot topcateraars en van vegetarische kookboekenschrijvers tot duurzame kleding alles is er te vinden,” aldus organisator Christine Burgmeester (Vegetafel).

De Veggie Fair wordt voor het tweede jaar georganiseerd en wordt georganiseerd in samenwerking met trendsettende organisaties als de Vegetariërsbond, deVegetariër, Vegatopia en DreamIT. Tijdens dit gratis evenement presenteren diverse bedrijven zich op een productmarkt. Er is echter ook een podium waarop inspirerende sprekers van zich laten horen. Ten slotte kunnen er ook interessante workshops worden gevolgd en vindt tijdens hetzelfde weekend de zelfpluk op het terrein van de Olmenhorst plaats.

Inspireren
“Inspireren, proeven en beleven staat centraal tijdens de Veggie Fair. Dit evenement is dan ook perfect voor iedereen die duurzaam wil leven of minder dierlijke producten wil gebruiken,” aldus Christine Burgemeester. “Oud en jong, vegetariër, flexitariër of veggienieuwschierig iedereen kan terecht voor een leerzame, leuke en vooral lekkere dag tijdens de Veggie Fair. Georganiseerd door de organisaties die alles weten van lekker vegetarisch eten “

veggiefair

Interessant programma
Tijdens de Veggie Fair is er een programma met heel diverse sprekers. Diverse auteurs, wetenschappers en ondernemers houden een lezing op het hoofdpodium.  “Het programma van de Veggie Fair is zo divers als het evenement zelf ook is. Het gaat over lekker eten, duurzaam leven, mooie en interessante boeken en producten, van alles dus,” aldus Christine Burgemeester.
De auteurs Annemarie Postma, Boele Ytsma (zaterdag), Suzanne Poot en Yvonne Kronenberg (zondag) zullen vertellen over hun boeken, foodstylisten en kookboekenschrijfster Lissette Kreischer zal vertellen over dee Dutch Weed Burger, (zaterdag en zondag) terwijl collega Jacinta Bokma de Veggie Bite Award uitreikt (zaterdag). Ook vertellen diverse wetenschappers onder andere over peulen (Mariët van Noort) en filosofie (Erno Erskens, beiden zaterdag). Ten slotte zal onderwaterfotograaf Dos Winkel op beide dagen vertellen over wat hij allemaal in de zee aantreft, zowel mooie koraalriffen als gevaarlijk plastic.

Wat: Veggie Fair
Waar: Landgoed de Olmenhorst, Lisserweg 481, Lisserbroek
Wanneer: 4 en 5 oktober, van 10.00 tot 17.30
Kosten: Entree is gratis. Voor parkeren en de workshops zullen kosten worden gerekend.
Meer informatie: www.veggiefair.nl

 

Lees ook:
> Spelt Squeres proeven?
> Gek op groente?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *