Vitamines, mineralen en kruiden tijdens stressvolle perioden

Vitamines, mineralen en kruiden tijdens stressvolle perioden

We kennen allemaal stressvollere en minder stressvolle perioden. Hoe fijn klinkt het dat je deze stressvolle perioden kan ondersteunen met voeding en eventueel supplementen? In dit artikel leggen we je uit wat er zoal in deze supplementen zit en waarom. Er is een aantal stoffen die veel worden toegepast in supplementen die ondersteunen tijdens stressvolle perioden. Wij bespreken een aantal meest voorkomende hieronder.

Ashwagandha

Dit wonderlijke stofje kwamen we al eerder tegen, toen we de stoffen in supplementen voor een goede nachtrust bespraken. Ashwagandha is een kruid dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Men kent dit kruid ook wel onder de naam ‘witte ginseng’. Het wordt toegevoegd aan bepaalde supplementen voor ontspanning, omdat velen zeggen dat het ondersteunend kan werken in perioden van stress. Zowel de claim over nachtrust als deze claim is wel nog in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.

Citroenmelisse

Ook voor dit stofje is de claim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie. Maar, citroenmelisse lijkt te ondersteunen in stressvolle perioden. Vandaar dat je dit ingrediënt in heel wat supplementen terug vindt.

Zink

Zink komt op veel momenten aan bod tijdens allerlei lichamelijke processen. Zink draagt onder andere bij tot de instandhouding van normale botten, speelt een rol in het celdelingsproces en draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Dit zijn slechts een paar functies van zink, maar een andere mogelijke werking ervan is dat het kan ondersteunen in tijden van stress.

Foliumzuur

Naast dat vitamine B11 – ook wel foliumzuur– bijdraagt aan een normale psychologische functie, draagt het ook bij aan de weestrand tegen stress. Vitamine B11 kan evenwicht geven in stresssituaties en spannende tijden en kan de stressgevoeligheid verminderen.

Vitamine B5

Vitamine B5 – ook wel pantotheenzuur – draagt bij aan het kunnen hebben van normale mentale prestaties. Ook draagt het bij aan de ‘normale’ weerstand tegen stress en ondersteunt het bij spanning en in spannende tijden of stresssituaties.

Stress staat natuurlijk niet op zichzelf. Stoffen die een goede gemoedstoestand ondersteunen en goed zijn bij vermoeidheid kunnen ook al helpen. Denk hierbij aan B-vitamines, zoals B12 en foliumzuur.  Deze nutriënten kun je uit voeding halen. Supplementen kunnen hierop een aanvulling zijn.

Plantaardige capsules, zo min mogelijk hulpstoffen

Wil jij ook het liefst zo puur mogelijk de vitamines, mineralen of kruiden? Kies dan voor plantaardige capsules van AOV, want er zijn zo min mogelijk toevoegingen nodig. Rijst concentraat of cellulose bijvoorbeeld. Beiden van plantaardige oorsprong net als de capsule. En natuurlijk vrij van geur-, kleur- en smaakstoffen. Echte pure supplementen dus.

Puur en duurzaam

De groene verpakkingen van AOV zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic, ofwel rPET. Daar worden wij blij van! Op deze manier hoeft er geen nieuw plastic geproduceerd te worden. In deze duurzame verpakking vind je de vertrouwde plantaardige capsules, met zo min mogelijk hulpstoffen. Pure supplementen, met aandacht voor jouw gezondheid en die van de wereld om ons heen.

Supplementen sinds 1987

AOV gaat al heel wat jaren mee. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in de rol van voeding voor behoud van hun gezondheid. Dezelfde interesse was jaren geleden de drijfveer voor (wijlen) Ruud A. Nieuwenhuis om op zoek te gaan naar gefundeerde kennis over voedingsstoffen voor de ondersteuning van zijn eigen gezondheid. Ruud is de oprichter van SOE (Stichting Orthomoleculaire Educatie) en van AOV. Twee boeken schreef hij; Vitamines & Zelfzorg en Orthomoleculaire Voeding. Alle kennis die hij verzamelde wilde hij delen met de wereld. In 1987 richtte hij een stichting op om dit te kunnen doen, de SOE. Daarna in 1990 volgde de start van AOV. Daarmee wilde Ruud Nieuwenhuis voedingssupplementen aanbieden die samengesteld waren volgens orthomoleculair gedachtengoed. AOV wordt inmiddels al ruim 30 jaar geadviseerd.

Orthomoleculair-  Orthomoleculaire voeding streeft ernaar de lichaamscellen de benodigde voedingsstoffen in optimale hoeveelheden te geven om gezond en fit te blijven.

Neem eens kijkje bij ons op de AOV website en lees meer.

Plaats een reactie op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *