Viva las Vega: Gratis afkickcursus voor vleeseters

Viva Las Vega’s Food Festival

"VeggieChallenge: hap voor hap de wereld beter eten"

In een gratis 30 dagen programma kunnen deelnemers nieuwe eetgewoonten aanleren. Met VeggieChallenge wil stichting Viva Las Vega’s in 1 maand tenminste 1000 deelnemers werven en zo tot 1500 dieren, 37200 kg CO2-eq, 55 miljoen liter water en 69750 vierkante meter landbouw grond besparen.  

Jezelf uitdagen om een maand plantaardiger te gaan eten, dat is de VeggieChallenge. Veerle Vrindts, een jonge moeder uit Amsterdam lanceerde enkele jaren geleden het initiatief om vrienden en familie uit te dagen meer plantaardige en minder dierlijke producten te eten. Het concept sloeg aan en sinds 2011 schreven zich al 5000 deelnemers in voor de uitdaging. De inschrijvingen voor de editie van juni 2015 zijn vandaag geopend.

Dertig dagen gratis recepten
Deelnemers bepalen hun eigen doel, bijvoorbeeld twee dagen in de week vegetarisch of 30 dagen helemaal plantaardig. Het veggie team van Viva Las Vega’s – een groep van jonge vrouwen met een passie voor plantaardig eten-  ondersteunt met raad en daad, recepten, kooktips, prijzen en als afsluiter een groot Viva Las Vega’s Food Festival op 27 juni in Amsterdam.

“Veel mensen willen duurzamer eten, maar weten niet goed waar te beginnen. Precies deze mensen gaan we deze periode via de VeggieChallenge helpen om ook daadwerkelijk hun eetgedrag aan te passen”, vertelt initiatiefneemster Veerle. Wie zich aanmeldt, krijgt dertig dagen gratis recepten, tips, kortingen. “Bovendien doe je iets goeds voor jezelf en voor het milieu. Het is niet onze bedoeling om heel Nederland in één keer vegetariër te maken. Je uitdaging bepaal je helemaal zelf. Als je nu elke dag vlees of vis eet, is één dag per week vegetarisch al een mooie uitdaging. Maar ook vegetariërs willen we aanmoedigen om eens voor een plantaardige maaltijd te kiezen en creatief te zijn met eten. Een kleine actie maakt al zo’n verschil! Als heel Nederland nu zou beslissen 1 dag per week geen vlees te eten, dan zou dat qua vermindering van broeikasgasuitstoot overeenkomen met 1 miljoen auto’s van de weg halen.”

De Nederlandse Dagen zonder Vlees
De VeggieChallenge campagne is deels geïnspireerd door de Vlaamse actie Dagen Zonder Vlees, waarbij afgelopen lente meer dan 50.000 Vlamingen veertig dagen vegetarisch gingen eten. Dit willen wij ook in Nederland, besloot Veerle. Sindsdien hebben ook een aantal bekende Nederlanders, zoals auteur Ronald Giphart, presentatrice Anita Witzier en tv-kok René Pluijm zich achter het initiatief geschaard. Deze week liet ook fotograaf Anton Corbijn vallen dat hij sinds kort veganistisch eet.

Het VeggieChallenge team is vastberaden om dit jaar met meer dan 1000 mensen van start te gaan. De VeggieChallenge is een campagne van Viva Las Vega’s. Dit is een jongerenstichting die zich op een positieve manier inzet voor een plantaardige lifestyle. Op 27 juni 2015 organiseren ze voor de vijfde keer het Viva Las Vega’s Food Festival bij Old School in Amsterdam. Hier kunnen VeggieChallenge deelnemers hun prijzen in ontvangst nemen en
kunnen voedselliefhebbers hun hartje ophalen. Er zijn kookworkshops, een foodmarkt met vega lekkernijen en je kunt genieten van de live muziek.

Meedoen vanaf 1 juni 2015
Mensen die geïnspireerd zijn om mee te doen met de VeggieChallenge kunnen zich inschrijven via www.veggiechallenge.nl. Meer informatie over het Viva Las Vega’s Food Festival vindt u op www.vlvfoodfestival.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *