Wat eten we vandaag? Paksoi!

Zonnig smaakbommetje #26.

Deze editie staat in het teken van Fairminds’ toffe winactie. Ze dagen jongeren uit hun beste fair trade rijstrecept in te sturen en kans te maken op een verzorgde reis naar Thailand voor twee. Daar mag de winnaar een bezoekje brengen aan de rijstboeren en bloggen voor Fairminds. Onze chef redactie en community communicatie Erwin en ik doken gisteren de keuken in met een pak bruine jasmijnrijst. Met Erwin’s kennis van Chinese kruiden en de inspiratie die ik opdeed toen ik zelf een maand door Thailand zwierf, kwamen we een heel eind:

Bruine jasmijnrijst met paksoi en shiitake

Bruine jasmijnrijst met paksoi en shiitake

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 3

Ingrediënten:
– 3 kopjes bruine jasmijnrijst (Johannusmolen)

Fair Trade bruine jasmijnrijst

– 1 paksoi
– 2 bakjes shiitakes
– 2 bosuitjes
– 4 tenen knoflook
– Korianderzaad
– 2 handen cashewnoten
– 2 handen zwart sesamzaad
– Mirin (zoete Japanse kookwijn)
– 1 zakje instant misosoep
– Sake (rijstwijn)
– Arachideolie

Ingredi
</p>
					</div>
					
					<!-- AddThis Button BEGIN -->
					<div class=

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.