Wat eten we vandaag? Spinazie!

Zonnig smaakbommetje #9.

Wat krijg je als je Popeye [hier] twee volle handen verse spinazie en een keukenmachine geeft? Jawel, een spinazieshake! Want om het maximale uit spinazie te halen eet je het – net als Popeye – gewoon rauw. Het hoge ijzergehalte uit de blikjes gaf hem per direct overdreven rollende biceps. Nu weten we dat het ook vooral de vitamine E was die zorgde voor zijn spieropbouw en hem wereldberoemd maakte.

Wat eten we vandaag?

Friszoete spinazieshake

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 2

Ingrediënten:
– 7 wortels
– 1 banaan
– 2 grote appels
– 5 cm gember
– Halve avocado
– Twee volle handen verse spinazie
– Sap van een citroen
– Honing

wat eten we vandaag?

Bereiding:
1. Schil de appels. Snijd ze net als de wortels in grove stukken zodat ze in een sapcentrifuge passen. Haal ze samen met de gember door de sapcentrifuge.
2. Doe het wortel-appel-gembersap in een blender. Schep het vruchtvlees uit de avocado. Doe dit samen met in stukjes gesneden banaan en het citroensap in de blender. Mix alles tot een glad papje.

wat eten we vandaag?

3. Voeg tenslotte twee handen verse spinazie en een scheutje honing toe. Mix alles tot een gifgroen energiedrankje. Garneer met een schijfje citroen.

Tip uit de keuken van De Betere Wereld
De avocado en banaan zorgen in dit sapje voor een smeuïg geheel. Voor een meer vloeibaar resultaat kun je de avocado en eventueel de banaan weglaten.

Enjoy en een zonnige groet,

Mariska Gunsing
Natural Food & Yoga Junkie

Zonnige smaakbommetjes
Omdat je elke dag je smaakpapillen met iets bewusts én verrukkelijks wil verwennen, inspireer ik je in deze foodserie met onweerstaanbare recepten waar de natuur en je lichaam keihard ‘Jaaaa!’ tegen zeggen. In ieder recept zet ik een soort fruit of groente in het zonnetje, dat volgens de ‘biologische klok’ in die betreffende maand klaar is voor de oogst. Omdat seizoensgroenten en -fruit in de open – vaak Nederlandse – grond groeien, is de productie energiezuinig. Ze zien zonlicht in plaats van energieslurpend kaslicht en ze hoeven geen slopende wereldreis met het vliegtuig of in een ijskoude vrachtwagen te maken. Als al onze lezers meer eten wat de seizoenen ons brengen, besparen we met z’n allen op een leuke en vooral lekkere manier enorm veel energie.

Lees ook:
> Zonnig smaakbommetje #8: sla!
> Zonnig smaakbommetje #7: broccolikiemen!
> het gehele ‘dossier’ Wat Eten We Vandaag?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *