Wereldwinkel: duurzame winnaar design-challenge Rowl in de schappen

Rowl

Eten delen is een trend. Mensen zetten steeds vaker verschillende hapjes en snacks midden op tafel, zodat je echt gezellig mét elkaar aan het tafelen bent. De unieke fairtrade schalen collectie, Rowl, speelt in op deze trend.

Door de vorm zijn de schalen makkelijk te draaien, zodat eten delen leuk en gemakkelijk wordt. De schalen hebben een mooi strak design en zijn gemaakt van duurzaam acaciahout.

rowl rowl

Wereldwinkel co-creatie
De Rowl collectie is het winnende ontwerp van de Design Your Own Tableware-contest. In het najaar van 2014 gaf het Wereldwinkel jongerenplatform “Fairminds” aan 350 masterstudenten van de TUDelft de opdracht om een vernieuwend tableware product van acaciahout te ontwerpen.
Team Rowl overtuigde niet alleen het publiek, maar ook de vakjury met hun ontwerp. Zij wonnen daarmee een reis naar de fairtrade producenten op de Filipijnen én opname van de schalen collectie in het assortiment van onder andere Wereldwinkels en WAAR. De collectie is vanaf 1 september verkrijgbaar en tevens online te bestellen via de webshop van Wereldwinkels.

Een revolutie in fairtrade productdesign
Nog niet eerder werkten zoveel jonge ontwerpers tegelijk aan een ontwerp voor een nieuw fairtrade product. Fairtrade producten komen uit ontwikkelingslanden. Vaak zijn het handgemaakte producten, gemaakt van authentieke materialen en technieken. Wel wordt er in fair trade steeds meer gebruik gemaakt van productdesign. Op deze schaal met zoveel ontwerpers is echter een ware revolutie te noemen.

Samenwerking
Wereldwinkels jongerenplatform “Fairminds” werkt samen met fairtrade leverancier Kinta. Voor deze leverancier is werken op deze manier nieuw. Normaal gesproken ontwerpen de vaste ontwerpers van Kinta de producten. Nu is er een samenwerking met jonge mensen met een inovatieve, jonge en frisse blik. Het voorlopige resultaat van de contest is voor alle partijen overweldigend. ­Co-creëren met een bijzonder verhaal is precies wat de fair trade wereld nodig heeft.

www.fairminds.nl
www.wereldwinkels.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *