Winnaar Puurste Restaurant van Nederland 2013 bekend!

‘Winnaar Puurste Restaurant van Nederland 2013’ is bekend!

De Veldkeuken in Culemborg is vanmiddag uitgeroepen tot winnaar van de titel
‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’. Maandag 22 oktober start de Puur Restaurant Week!
Tijdens het eerste Cider Festival bij MOES eet- en drinklokaal in Amsterdam is de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’ uitgereikt aan de Veldkeuken door Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca.


‘Een parel aan de Waal’

De vakjury bestaat uit Makkie Mulder, hoofdredacteur delicious,, Jeroen Thijssen, culinair journalist van Trouw en Martine Zuil, hoofdredacteur Misset Horeca. Zij proefden vorige week het Puur Menu bij de genomineerde restaurants: Aangenaam in Haarlem, Stroming in Heerhugowaard en de Veldkeuken in Culemborg. De vakjury koos de Veldkeuken van Juliette Borggreve en René van der Veer als winnaar van de titel ‘Puurste Restaurant van Nederland 2013’, vanwege hun ambachtelijke menu, streekgebonden producten en 100% biologische kaart. Jeroen Thijssen zegt over de Veldkeuken: ‘Een parel aan de Lek, gevat in groen. Een keuken die eerlijk met heerlijk combineert, een vreedzame plek in een woelige wereld.’

Ambachtelijk, streekgebonden en puur
De Veldkeuken bakt in eigen bakkerij brood, quiches en taarten op ambachtelijke wijze. Met de producten uit eigen moestuin en uit de streek worden op pure wijze én met veel aandacht heerlijke gerechten bereid. Van 22 t/m 28 oktober geniet je bij de Veldkeuken van het 3-gangen Puur Menu voor een speciale prijs van € 27,50.

Puur Restaurant Week 22 t/m 28 oktober
Bij bijna 50 andere restaurants kun je volgende week ook een Puur Menu proeven. Elk restaurant is vrij om het Puur Menu zelf samen te stellen indien biologisch, Fairtrade en duurzame vis (of vegetarisch) hierin centraal staan. Eerlijk voor mens, dier en milieu, de horecaondernemer en de gast. Het restaurant bepaalt zelf de (actie)prijs van het menu. Vind een restaurant naar jouw keuze via www.puurrestaurantweek.nl en reserveer! Nodig je vrienden, familie of collega’s uit met een leuke Loesje-spreuk via www.loesje.nl/puur.

puur restaurant week

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *