Nieuw: Teriyaki
Laatste update op 16 december 2015
“De wokblokjes van ProLaTerre zijn tofu op z’n lekkerst: tofulicious! We bieden met Tofulicious Wok een lekker veelzijdig wokconcept. Dankzij de nieuwe Tofulicious Wok Teriyaki bieden de ProLaTerre wokblokjes naast een milde en een pittige, nu ook een Japanse variant”, aldus Francien Hohmann van ProLaTerre.
De wokblokjes zijn biologisch én vegan en onder andere al verkrijgbaar bij Ekoplaza en Estafette.
Het speciale van de Tofulicious Wok-varianten is volgens Francien dat de tofublokjes al gesneden, voorgebakken en gekruid of gemarineerd zijn. “Het is namelijk nog niet voor iedereen even makkelijk om tofu lekker klaar te maken. Met onze wokblokjes is dat echter heel simpel: gewoon door ze te wokken met wokgroenten en te combineren met rijst, noedels of pasta. Tip: wok de tofu 5 minuten in olie, haal de blokjes uit de pan en wok nu de groenten. Voeg na een paar minuten de tofublokjes weer toe. Zo maak je de tofublokjes lekker knapperig. We hopen dat steeds meer mensen net zo gek worden op tofu als wij. Tofu is in Azië heel populair omdat je er geweldig goed mee kan kokerellen. In combinatie met kruiden en specerijen kun je met ‘neutrale’ tofu alle kanten op. Lekker te bereiden voor iedereen.
De drie varianten naast elkaar
Daarnaast is Tofu een puur en voedzaam product dat wordt gemaakt van sojabonen. Francien omschrijft soja als ‘een ideaal alternatief voor vlees omdat soja niet alleen bijzonder veel gezonde plantaardige eiwitten bevat, maar ook ijzer en vitamine B1’. “Om tofu veel vaker op het menu van veel meer mensen te zetten, maken we steeds nieuwe producten met tofu en hebben we bijvoorbeeld ook meegewerkt aan Tofupedia.com. Een bron van informatie en inspiratie over de wereld van tofu en hoe je lekker kunt koken met tofu.”
Bij ProLaTerre halen ze de soja graag van zo dichtbij mogelijk. “Wij kopen momenteel voor onze producten biologische non-gmo soja uit Italië.” Over ‘misverstanden rondom soja’ zie dit eerdere Biojournaal-artikel of kijk op Tofupedia.com.
ProLaTerre
ProLaTerre wordt gemaakt in Limburg, in Landgraaf. “Alle producten worden door onszelf in Landgraaf bedacht en gemaakt, daarmee zijn ze allemaal echt Nederlands. Ooit begonnen als een tofu bereiderij, biedt ProLaTerre vandaag de dag een steeds breder assortiment. Zo voelen wij ons nog steeds een jong bedrijf, waar we lekker eten maken voor vandaag, dat beter is voor de wereld van morgen”, besluit Francien.
Voor meer informatie
Francien Hohmann
ProLaTerre
Sperwerweg 11
6374 AG Landgraaf
045 5697940
info@prolaterre.eu
www.prolaterre.com
Dit artikel verscheen 15-12-2015 op BioJournaal.nl, hét branchemedium voor de biologische sector,
en is overgenomen met toestemming.
Auteur: Lenneke Pors-Schot
Copyright: BioJournaal.nl
Meer bio?
> Bio kiemzaden ‘Doe ’t Lekker Zelf’
> Biologische thee van Natural Temptation (Win!)