Yarrah: Een dier trapt niet in een placebo!

yarrah-honden-katten-voer-biologische-placebo-vrij

Waarom? Dat vertelt Yarrah ons!

Yarrah is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1992. Toen was biologisch diervoer nog niet beschikbaar; Yarrah is dan ook de grondlegger van biologisch honden- en kattenvoer.

De biologische dierenvoeding van Yarrah is geheel vrij van heel veel nare toevoegingen – en dat merk je al vrij snel aan je hond of kat! Yarrah vertelt ons waarom dit is.

Wat zijn de voordelen van biologische voeding voor je hond of kat in vergelijking met regulie-re voeding?
Wanneer voer geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen bevat en geen synthetische conserveringsmiddelen, heeft dat effect op de gezondheid van een dier. Denk hierbij aan een glanzendere vacht, geen jeuk door allergische reacties of nare eczeemplekken.

We gebruiken geen kankerverwekkende stoffen als BHA en BHT om ons voer te conserveren, waardoor het risico hierop geminimaliseerd wordt. Verder worden de dieren die uiteindelijk in ons voer terecht komen, niet preventief met antibiotica behandeld. Bacteriën in het vlees worden hierdoor niet resistent voor antibiotica en vormen zo geen gevaar voor mens en dier.

De dieren die we verwerken, eten zelf ook alleen maar biologisch. Dit voer is niet met schadelijke pesticiden en gewasbeschermingsmiddelen besproeid, zodat de kippen het ook niet binnenkrijgen. In gangbare gewassen blijkt soms meer dan vier keer zoveel residuen en pesticiden voor te komen dan op biologische gewassen. Ook zit er in biologische gewassen gemiddeld 48% lagere concentratie van het giftige metaal cadmium.

Merken jullie dat meer consumenten die bio-logisch eten ook deze verantwoorde keuze maken voor hun hond of kat?
Door alle ongezonde toevoegingen in het humane voer, die ook steeds meer in de reguliere petfood gebruikt worden, stappen mensen steeds vaker over naar biologische voeding voor hond en kat. Honden- en katteneigenaren die in verband met allergieën van het dier, na allerlei dieetvoeding, maar eens Yarrah gingen proberen, zagen het dier zienderogen opknappen. En een dier kan je niet foppen, zoals een mens. Een dier voelt zich beter en ziet er beter uit omdat het voer goed voor hem is, en niet omdat het biologisch zou zijn. Een hond trapt niet in een placebo.

yarrah-honden-katten-voer-biologische-placebo-vrij

Wat zit er nog meer in jullie producten behalve vlees?
Dat is per product verschillend. Naast vlees van kippen, runderen en kalkoenen, verwerken we ook MSC-gecertificeerde vis (haring en zalm) en voegen we vanuit gezondheidsoogpunt bijvoorbeeld fruit (cranberries, rozenbottel), groenten (tomaat, wortels, erwten), algen (zeewier, spirulina), bepaalde granen (sorghum, maïs, rijst, tarwe) en kruiden (heermoes, duivelsklauw, brandnetel, peterselie, tijm, cichorei, aloë vera) toe.

Onze graanvrije producten bevatten aardappel-zetmeel in plaats van granen, en de vegaproducten zijn op basis van soja. En alles biologisch natuurlijk. We gebruiken geen palmolie, maar biologische zonnebloemolie en de nodige vitaminen en mineralen om het voer “compleet” te maken.

Hebben de producten van Yarrah ook een hogere voedingswaarde dan reguliere voeding?
Het voer van Yarrah bevat een hoog percentage vlees. In het droogvoer gebruiken we per kg voer ongeveer 1,1 kg kip. Dat wordt teruggedroogd naar zo’n 25 a 28% kippenmeel. We gebruiken alleen de delen van de kip die functioneel zijn in het voer: dat is deels vlees, maar ook bijvoorbeeld lever (voor vitamine A) en hart.

We stoppen geen ‘verenmeel’ in het voer wat soms gebeurt ter opvulling. Verenmeel heeft geen voedingswaarde, dus dat gebruiken we niet. Ook maken we gebruik van hoogwaardige plantaardige eiwitten, wat door de manier van verwerken goed opgenomen en verteerd  kan worden.

yarrah-honden-katten-voer-biologische-placebo-vrij

 

 

Bekijk voor meer inspiratie en informatie ook eens de website van Yarrah.

Lees ook:
> Blog: graanvrije dierenvoeding van Yarra
> Stressssss: Dit is er tegen te doen!

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *