Zalm met zoete aardappel en zelfgemaakte knoflooksaus!

Janna's Healthy Meal

Vandaag maak ik vette vis (zalm) met zoete aardappel patatjes en zelfgemaakte romige knoflooksaus. Het is belangrijk om iedere week minimaal één keer vette vis te eten, vandaar dat ik hier een lekker recept voor jullie heb bedacht.

bereidingstijd (ongeveer) 15-20 minuten (daarna 10 min. in de oven)
4 personen

Ingrediënten voor de zalm en zoete aardappelschotel

  • 200 gr. asperges
  • 500 gr. zoete aardappel
  • 4 stukjes zalmfilet
  • 2,5 eetlepels oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Olie
  • Peper/zout

De romige knoflooksaus

  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • 2 eetlepels yogonaise (yofresh)
  • Scheutje sinaasappelsap

extra: oven, bakplaat, grillpan en normale pan.

Hoe bereid ik deze maaltijd?

  1. Zet de oven op 205°C, zodat het goed kan voorverwarmen.
  2. Doe in een kom de crème fraîche en yogonaise, samen met de knoflook. Voeg het sinaasappelsap toe en roer het goed door tot een gladde en romige saus.
  3. Snij vervolgens de zoete aardappel in reepjes en leg deze op een bakplaat.
  4. Doe een eetlepel oregano en een theelepel paprikapoeder over de patatjes. Voeg daarna wat zout, en olie eraan toe. Laat de patatjes in de oven ongeveer 10 minuten garen.
  5. Dep vervolgens met keukenpapier de zalm af, zodat de zalm minder vocht heeft tijdens het bakken. Voeg daarna de peper, zout en een eetlepel oregano aan de vis toe. Smeer daarna de vis in met een beetje olie.
  6. Zorg ervoor dat je de grillpan eerst goed warm laat worden voordat je de zalm erin gaat bakken.
  7. Kruid vervolgens de asperges met een halve eetlepel oregano, peper en zout.
  8. Doe wat olie in de pan en laat de asperges erin garen.
  9. Draai de zalm nog een keer om, en laat het nog ongeveer 2 minuutjes garen. Als alles goed gaar is, kun je opscheppen. Eet smakelijk!

 

Mijn naam is Janna Verhorst, student aan de Hogeschool Van Amsterdam, en dol op lekker eten. Helaas ben ik als student vaak druk, en heb daarom niet altijd genoeg tijd om gezond te koken. Daarnaast vind ik gezond eten ook niet altijd even lekker. Om deze redenen ben ik op zoek gegaan naar recepten die gezond, makkelijk en naar mijn mening vooral lekker zijn. Deze recepten wil ik graag met jullie delen en daarom post ik iedere maandag om 17:00 een video.

Meer inspiratie voor je maaltijd?

Tomatensoep met Balsamico siroop!

Glutenvrije en vegetarische courgette lasagne!

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.