24 April: Fashion Revolution Day

Who made your clothes?

Komende donderdag is het precies een jaar geleden dat in Dhaka Bangladesh de Rana Plaza kledingfabriek instortte, 1133 mensen het leven lieten en meer dan 2500 mensen gewond raakten. Om hierbij stil te staan is 24 april uitgeroepen tot internationale Fashion Revolution Day. In meer dan 55 landen vinden activiteiten plaats om bewustwording te creëren en tegelijkertijd te laten zien dat veranderingen mogelijk zijn en gerealiseerd worden. Van Nieuw-Zeeland tot de VS wordt de vraag gesteld: Who made your clothes?

1900167_1535246433366482_1860954318_nFashion Revolution Day wordt in Nederland geïnitieerd door Clean & Unique, Green This Season, Urgenda/Kiesduurzamemode, Goodfibrations, Het GildeLab en StoereVrouwen.
Consumenten zullen op social media foto’s van hun #insideout kleding posten en in Amsterdam gaan StoereVrouwen ‘strippen’ voor Fair Fashion. Ook vindt de kick-off plaats van Het GildeLab.

Strip for Fair Fashion
StoereVrouwen gaan van 13.00 tot 14:30 uur ‘uit de kleren voor eerlijke kleding’ op Het Spui bij AMFI en daarna op het Rembrandtplein en/of Leidseplein. Tijdens het ‘strippen’ wordt duidelijk wat de boodschap is en kan het publiek op de foto met hun #insideout gedragen kleding, terwijl hen de vraag gesteld wordt Who made your clothes?

Kledingruil en upcycling in het nieuwe Het GildeLab
Vanaf 16:00 uur vinden er leuke activiteiten plaats in het nieuwe GildeLab aan de Bos en Lommerweg. Er zal meer verteld worden over Fashion Revolution Day, publiek kan meedoen aan een kledingruil en er zijn stands van duurzame modemerken. In Het GildeLab staat ambacht en eerlijke productie centraal en er zal lokale en duurzame kleding geproduceerd worden. De ruimte biedt mensen de kans hun ambacht te professionaliseren, creatieve ondernemers hun eigen labels te starten en hun productlijn te verkopen.

Kijk voor meer informatie over Fashion Revolution Day op
www.fashionrevolution.org/country/netherlands/
www.fashionrevolution.org

Social media
Facebook.com/FashionRevolutionNetherlands
Twitter @Fash_RevNld
Flipboard www.flipboard.com/profile/FashRevNL

Meer informatie over de initiatiefnemers
Clean & Unique | Green This Season | Goodfibrations |
Urgenda / Kiesduurzamemode | StoereVrouwen | Het GildeLab

Programma 24 april kick-off Het GildeLab
Bos en lommerweg 361 Amsterdam West
15:30 uur Inloop
16:00 uur Sprekers van Fashion Revolution Day Nederland, Urgenda/Kiesduurzamemode, StoereVrouwen en Het GildeLab.
17:00 uur tot 21.00 uur Kledingruil, Upcycling mogelijkheden, stands met duurzame ontwerpers, labels en designers. DJ en Fotograaf voor je eigen #insideout foto.
Toegang is gratis.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *