BlueCamp: kamperen in een tent van gerecycled denim

gerecycled denim

Nederlandse Blue LOOP Originals geeft denim nieuw leven

Na een paar circulaire innovaties met gerecycled denim, stopt Blue LOOP Originals deze zomer hun lichtblauwe, gerecycled DNA in een tweepersoons-tent waar versleten spijkerbroeken in zijn verwerkt. Dit ambitieuze project – met de toepasselijke naam BlueCAMP – is een mooie aanvulling op het gebied van duurzaam kamperen.

Het duurzame kledingmerk ontwerpt en produceert kleding van gerecycled denim waarbij versleten spijkerbroeken een hoogwaardig tweede leven krijgen. Op deze manier wordt er minder textiel afval verbrandt en wordt er meer kleding gerecycled.

gerecycled denim

Stoere tent van gerecycled denim en circulair kunststof
Om deze circulaire innovatie het daglicht te laten zien, slaan Blue LOOP Originals en TenCate Outdoor Fabrics uit Nijverdal de handen ineen. Het resultaat is een stoere tent met de karakteristieke Blue LOOP uitstraling. De tent bestaat voor een kwart uit gerecycled denim, waarbij het streven is om in de toekomst meer gerecycled materiaal toe te voegen. Zo is het grondzeil gemaakt van Recuppasta, een duurzaam kunststof gemaakt van afvalmateriaal. Op deze manier ontstaat een circulaire, duurzame keten, die begint bij het recyclen van versleten spijkerbroeken.

Test ‘m op de Waddeneilanden!
Ben je nieuwsgierig geworden naar deze innovatie en wil je in een tent van Blue LOOP Originals overnachten? BlueCAMP wordt deze zomer getest op één van de mooiste plekken in Nederland: de Waddeneilanden. Texel en Terschelling zullen deze zomer het decor zijn voor het duurzame onderkomen van Blue LOOP Originals.

Beleving en vrije tijd
“Met alle informatie die we dit jaar op de Waddeneilanden zullen vergaren, gaan we de tenten de komende jaren nog duurzamer maken. BlueCamp is een initiatief dat streeft naar maximaal comfort met een minimale, ecologische voetafdruk.”, aldus Ron van de Wiel van Blue LOOP Originals.
Vanaf 2017 zal BlueCAMP een standplaats krijgen op verschillende festivals in Nederland. Dit zorgt voor een mooie combinatie tussen duurzaamheid, beleving en vrije tijd. Blue LOOP Originals wilt op deze manier bijdragen aan meer bewustwording rondom (textiel)afval.

www.bluelooporiginals.eu

gerecycled denim

 

Amsterdam Denim Days 15 & 16 april
De gerecycled denim tent van Blue LOOP Originals is te bezichtigen tijdens de aankomende Amsterdam Denim Days op 15 en 16 april.

denim-days

 

Meer gerecycled/circulair fashion:
>  Gerecyclede wol wordt Wool2
>  Fashion event voor fair lifestyle MINT verbreedt je horizon

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *