Haal de weeffouten uit de fashion, draag Dé eerlijke Sweater

de eerlijke sweater

Campagne gestart...

Het is je vast niet ontgaan: er gaat schandalig veel mis in de textielindustrie. Op grote schaal worden mens en milieu veel te zwaar belast. Met moderne slavernij, ziektes en milieuvervuiling tot gevolg. Door de grote vraag naar goedkope kleding zijn er structurele weeffouten in de fashion ontstaan. Maar het kan gelukkig ook foutloos. Dat bewijst Solidaridad met Dé eerlijke Sweater: 100% eerlijke katoen, 100% menswaardig en voor een eerlijke prijs.

Dé eerlijke Sweater is de meest comfortabele sweater denkbaar, want deze trui heeft geen weeffouten. Elke stap in het productieproces is gemaakt met oog voor mens en natuur. Van katoenzaadje tot transport.

de eerlijke sweater

Bestaanszekerheid
Zo wordt de katoen voor Dé eerlijke Sweater geleverd door Chetna Organic, een boerencorporatie waar katoenboeren samenwerken aan duurzame teelt, betere katoenkwaliteit en een sterkere onderhandelingspositie. Dat zorgt voor meer bestaanszekerheid van inmiddels 40.000 Indiase boeren.

Voorbeeldbedrijf
Dé eerlijke Sweater is gemaakt door Rajlakshmi, een Indiase kledingfabrikant die voor goede arbeidsomstandigheden en een veilige productie zorgt. “We wilden dat Rajlakshmi hét voorbeeldbedrijf werd. Door ondersteuning en het geven van trainingen is veel bereikt. Er is geen kinderarbeid, wel eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden voor de werknemers”, aldus Janet Mensink programmamanager katoen en textiel van Solidaridad.

de eerlijke sweater

Hoe meer mensen, hoe beter
Met Dé eerlijke Sweater wil Solidaridad de modemerken inspireren om de kledingketen op orde te brengen. Het is tijd om in te grijpen en de weeffouten uit de fashion te halen. Dat kan, en dat gebeurt ook. Dé eerlijke Sweater is het eerlijke bewijs. Hoe meer mensen Dé eerlijke Sweater dragen hoe beter. Je kunt ‘m voor 35 euro bestellen op solidaridad.nl/eerlijke-sweater

Lees ook:
>  Bekijk het 1e FairFashion-magazine hier… (nieuwe uitgave komt in Febr. uit!)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *