DIY: customized gympies


Do it yourself: Customized gympies.

Wij zijn dol op gympies. En wie is dat nou niet? Helaas maakt dat het ook meteen lastig om onderscheidend te zijn in je schoenenkeuze. Niet getreurd, De Tweakfabriek weet hier wel raad mee. Voor een uniek paar stappers zit er maar een ding op: customizen die hap!Vind je textielverf
Elke soort stoffen gympies is geschikt voor deze DIY. Met wat textielverf teken je zo je eigen patroon op de stof. Gebruik je bijvoorbeeld de stiften van Posca, dan hoef je hier verder niks meer aan te doen. Een paar minuutjes laten droog en klaar ben je! Andere textielverf moet je soms nog strijken voor gebruik, wat bij schoenen wat lastig is. Kijk dus goed wat je koopt.

Vind je patroon
Voor deze tutorial hebben wij gekozen voor een gemakkelijke polkadot. Hiervoor hoef je namelijk niks af te plakken om te voorkomen dat kleuren in elkaar overlopen, of dat lijntjes krom worden in plaats van recht. Moeilijker opties bestaan natuurlijk wel! Om je een paar ideeën te geven: ga voor een leuke dierenprint, ontwerp je eigen illustratie, of schilder je favoriete woorden op je schoenen. Alles kan!

En… pimpen maar!
Alleen nog een stel simpele gympies en je kan aan de slag. Wij gebruikten hiervoor goedkope schoentjes van de H&M, hoewel we liever een wat duurzamer paar schoenen hadden gehad. Deze hebben we echter niet gevonden. Weet jij een beter alternatief, dan ontvangen we dan ook graag tips. Je kunt deze sturen naar info@detweakfabriek.nl, of plaatsen op onze Facebookpagina. Alle ideeën nemen we graag mee voor een volgend stel DIY schoenen!

Lees ook:

DIY: Kast van fruitkistjes
DIY: Lamp van oude aardappelmand
DIY: Armbandjes van leer

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *