Een onderbroek van hout? Straks wil je niet anders meer…

Love your Butt and Save the World

Het groenste kledingmerk van Nederland, Saint Basics, introduceert een gloednieuwe designcollectie boxers, hipsters, slips en loose-fit shirts die fantastisch aanvoelen en soepel om je heen vallen. Superzacht, ademend en antibacterieel. En het is nog eens super-eco ook! Een leuk weetje daarbij: de hele collectie is gemaakt van … eucalyptushout. Dat klinkt misschien even gek. Maar binnenkort wil je niet anders meer!

Directeur Peter van Akkeren: “Op de Dutch Design Week 2015 lieten we honderden mensen onze nieuwe stof al voelen. De respons was overweldigend. Mensen konden niet geloven hoe zacht en comfortabel een onderbroek van hout kan zijn. Er werd zelfs aan geroken, al is de typische eucalyptusgeur er natuurlijk vanaf. Wel zijn de ademende en vochtregulerende eigenschappen behouden. In combinatie met onze nieuwe designs, heb je echt een prachtig product om het lijf.”

Love your Butt op Facebook!

Eucalyptushout?
Het comfortgeheim van de nieuwe collectie is Tencel®, een vrij nieuwe botanische vezel die wordt gemaakt van eucalyptushout uit PEFC- en FSC-beheerde bossen in Zuid-Afrika en Europa. De vezel heeft microscopisch kleine kanaaltjes die het vocht afvoeren. Daardoor krijgen bacteriën nauwelijks kans om zich te ontwikkelen, waardoor je lekker fris blijft. Van Akkeren: “Tencel® is zachter dan zijde, absorberender dan katoen en koeler dan linnen. Het heeft ook nog eens uitstekende ecologische eigenschappen. Waar de katoenteelt zeer waterintensief is en veel landbouwgrond vergt, is dat bij de eucalyptusteelt vrijwel nihil. En uiteraard komen er geen pesticiden of kunstmest aan te pas.”

Saint basicssaint basics
Love your butt
Omdat comfort en duurzaamheid op een unieke manier samenkomen, introduceert Saint Basics de nieuwe collectie met de slogan Love your butt and save the world. “Je doet namelijk iets aardigs voor jezelf én de wereld om je heen” legt Van Akkeren uit. “Onze basics zijn vrij van agressieve chemicaliën, vervuiling, sweatshops en kinderarbeid. Maar vooral ook prachtig om te zien en heerlijk om te dragen. Zodat je ze elke dag aan wilt trekken. En dat is nou net wat we willen, samen de wereld een klein beetje mooier, zuiverder en eerlijker maken. Elke keer dat je je Saint Basics aantrekt, draag je daar vanzelf aan bij. En je ziet er nog goed uit ook!”

SaintBasicsRank-a-Brand
Saint Basics is het groenste kledingmerk bij de onafhankelijke vergelijkingssite Rank A Brand en krijgt een klantwaardering van 9,2 op de beoordelingssite Kiyoh.com. Naast de nieuwe kleurencollectie maakt het bedrijf ook stijlvolle eco basics in zwart en wit van GOTS-gecertificeerde biologische katoen.

De producten van Saint Basics zijn verkrijgbaar op www.saintbasics.com.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *