Eerlijke kleding binnen handbereik


Met de shop-app van Talking Dress is eerlijke kleding binnen handbereik.

Talking Dress presenteert de eerste shop- en inspiratiegids voor eerlijke kleding en lifestyle. De gids is nu gratis te downloaden als app voor iPhone en Android. Het vinden van fair én fashionable kleding is nog nooit zo makkelijk geweest.

De app geeft toegang tot een unieke selectie van de beste eerlijke merken, winkels en webshops voor kleding en verzorgingsproducten, tweedehands-, vintage- en doe-het-zelf-adressen, keurmerken, eethuisjes, inspiratieblogs, etc. Inmiddels staan er meer dan 350 in, en er komen regelmatig nieuwe bij. Je kunt zoeken op categorie, op trefwoord, of met (combinaties van) filters. Ook kun je zien welke winkels in de buurt zijn, en routebeschrijvingen krijgen.

“Eerlijke kleding en lifestyleproducten worden gemaakt met respect voor mens, dier en milieu,” zegt Talking Dress-oprichter Marieke Eyskoot. “Steeds meer mensen vragen ernaar, en gelukkig is er ook steeds meer te koop. Maar ik zet niet zomaar alles in de gids, het moet wel echt mooi zijn. Mijn belangrijkste criteria zijn dat het én geloofwaardig én te gek is. Mijn shopgids laat zien waar je moet zijn, en dat eerlijke kleding niet te duur, moeilijk of suf is.”

Talking Dress Treasure Hunt – officiële lancering
De app is nu al beschikbaar, maar wordt op woensdag 5 juni officieel gelanceerd met de start van de Talking Dress Treasure Hunt. Iedereen kan meedoen: via Twitter en Facebook krijgen volgers (hashtag #TalkingDress) tien dagen lang dagelijks twee clues die verwijzen naar bepaalde winkels of webshops. De eerste vijf gebruikers van de app die zich bij de juiste winkels of webshops melden winnen een prijs. Er doen 22 (web)winkels mee met de Talking Dress Treasure Hunt en er zijn 110 cadeaus te winnen, zoals kleding, accessoires, beautyproducten en waardebonnen.

Boek: ‘Talking Dress – Vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle)’
De shopgids komt uit het boek ‘Talking Dress – Vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle)‘. Hierin wekt Marieke het bijzondere verhaal achter alledaagse kleren tot leven, en wijst ze lezers op een persoonlijke manier en met veel praktische tips de weg naar een groene en geweldige garderobe. Onderbouwd met feiten over de kledingindustrie en openhartige interviews met leading ladies uit de eerlijke kleding- en lifestylewereld. Sinds oktober 2012 op veel plekken te koop, voor 19,95 euro.Over Marieke Eyskoot
Marieke Eyskoot (36) is eigenaar van eerlijke kleding-expertisebureau Talking Dress. Ze is mede-oprichter van MINT, de eerste vakbeurs voor eerlijke kleding in de Benelux, nummer 21 in de Duurzame Top 100 van Trouw, werd door Het Parool genomineerd als Amsterdammer van het Jaar en door Glamour, Viva, Red en Marie Claire voor hun lijsten topvrouwen. Ze geeft workshops en spreekt op events als TEDxAmsterdamWomen, Happinez Festival en Stand Up Inspiration.

De Talking Dress-app is gratis te downloaden via de iTunes en Google Play stores (en online te bekijken op de website) en mede mogelijk gemaakt door ASN Bank en CNV internationaal.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *