Fair Fashion Festival wil bewustwording creëren

Nog steeds wordt er door veel mensen gedacht dat fair trade kleding suf en duur is, terwijl dit helemaal niet het geval hoeft te zijn. Het Fair Fashion Festival (FFF), dat recentelijk in Utrecht plaatsvond, probeert daarom meer bewustwording te creëren omtrent fare trade kleding. Er wordt tijdens dit evenement bewezen dat eerlijke kleding niet duur hoeft te zijn om er toch fashionable uit te zien.

Fair Fashion Festival

Het Fair Fashion Festival vond vier jaar geleden voor het eerst plaats in Utrecht, en is opgezet door een groep studenten. Het doel is om consumenten in te laten zien dat verandering in de kledingbranche belangrijk is voor mens en milieu. Het festival staat dan ook in het teken van fair trade mode en duurzaam shoppen. Door middel van modeshows, lezingen, workshops, en kraampjes met trendy kleding wordt er getracht iedereen een stukje bewuster te maken van zijn of haar koopgedrag.
Dat stukje bewustwording is een belangrijke stap op weg naar een betere wereld. Bovendien willen de organisatoren laten zien dat fair trade óók trendy kan zijn en niet alleen met geitenwollensokken geassocieerd hoeft te worden.

Trendy Fair Trade

Doordat we steeds bewuster worden van het belang van duurzame en ecologisch verantwoorde kleding, zie je dat de keus aan mooie en betaalbare fair trade mode ook steeds breder wordt; winkels die fair trade mode verkopen, schieten als paddenstoelen uit de grond.
Ook winkels en webshops die eerst geen fair trade assortiment hadden, worden groener. Kijk bijvoorbeeld naar de webshop van Peter Hahn die sinds een paar jaar een eigen fairtrade merk heeft genaamd ‘Green Cotton’. Dit merk is het bewijs dat eerlijke kleding fashionable en betaalbaar kan zijn. Ook veel andere ondernemers zien het belang van fair trade kleding en voegen dit aan hun assortiment toe. Fair trade mode is dus niet alleen trendy, maar ook een trend met een stijgende lijn wat het Fair Fashion Festival over probeert te brengen.

FairFashion

Voor meer informatie over het Fair Fashion festival, kun je de website van de organisatie raadplegen. Ben je bovendien geïnteresseerd in wat je nog meer kunt doen om bij te dragen aan een beter milieu, dan is het boek van Annouk Post, ‘ontdekkingsreis naar een duurzamere wereld‘ een aanrader om te lezen.

Beeldrechten: Flickr Cotton Harvest Kimberly Vardeman en Flickr Venus Fair Trade Fabrics Julie Gibbons CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *