Fair Fashion optima forma: dressed in organic chiffon


Exclusieve jurk van organische zijde.


Bruno Pieters’ chicque witte jurk van organische zijde maakt een elegante en moderne impressie waar je ook bent. Bovendien kan de jurk gedragen worden op verschillende manieren: gestrikt aan de voorzijde of aan de achterzijde afhankelijk van jouw lichaamsvorm of stemming. Elke jurk is op bestelling gemaakt naar de exacte criteria en specificaties van de klant en kan geleverd worden van deur tot deur binnen drie weken.

honest by

Honest by.
Bruno Pieters is een Belgische mode-ontwerper en art director hoog aangeschreven om zijn avant-garde creaties en scherpe maatwerk. In 2012, na een twee jaar durende sabbatical van de mode-industrie, lanceerde hij Eerlijk by.Bruno Pieters werd geboren in Brugge, België op 17 juni 1975. Hij trainde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen, afgestudeerd met een BA in Fashion Design in 1999. Pieters ontwikkelde zijn ambacht te werken met ontwerpers zoals Martin Margiela, Thimister en Christian Lacroix in Parijs, evenals Antonio Pernas in Madrid. In juli 2001 presenteerde hij zijn eerste couture collectie tijdens de Parijse Fashion Week.

Het volgende jaar, debuteerde Pieters zijn ‘ready-to-wear’ collectie. Door het exposeren van zowel heren- als vrouwen collecties in Parijs werd Pieters al snel favoriet van de criticus. Suzy Menkes, legendarische editor voor de International Herald Tribune, beschreef de ontwerper als "een intrigerend nieuw talent". Pieters was ook winnaar van verschillende prijzen, waaronder de Zwitserse Textile Award in 2006, de Andam Award van de Pierre Berge en Yves Saint Laurent Foundation in 1997, en de Elle Style Award in 2008. Zijn ontwerpen kunnen het best worden omschreven als bouwkundig,  gemarkeerd door het ingewikkelde maatwerk en de bouwlijnen. Style.com beschreef de "schoonheid van de zuivere, precieze lijnen van Pieters’ maatwerk" naar een resultaat van zijn "echte toewijding aan ambacht" te zijn.

In 2005 werd Pieters benoemd tot creatief directeur van de mannen lijn op het Belgische merk Delvaux, het oudste leer van Europa goederen bedrijf – een rol die hij tot 2009. In juni 2007 werd Pieters art director voor de avant-garde lijn Hugo by Hugo Boss, het begin van een succesvolle driejarige samenwerking. Daarnaast bleef Pieters zijn eigen label uitbreiden met de lancering van brillen en homewear. Echter, in februari 2011 besloot hij het afscheid van zijn eigen label aan te kondigen.

honest by bruno pieters

Wat is organische zijde?
Organische zijde wordt gemaakt zonder het gebruik van chemicaliën of behandelingen met insecticiden, pesticiden of synthetische toevoegingen (vaak gebruikt door sommige zijde-leveranciers om zachtheid aan hun zijden stoffen toe te voegen).

Organische zijde wordt meestal geproduceerd in kleine dorpen door de inheemse bevolking en zij kiezen voor de meest pure zijde.

Het is een zeer duurzaam gewas met cocons dat wordt geproduceerd wanneer de zijderupsen ongeveer 35 dagen oud zijn. Organische zijde wordt geteeld in 22 landen over de hele wereld.

Meer ontwerpen van Bruno Pieters of deze jurk bestellen?
www.honestby.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *