Fair & Green Design-training van DDID


Ontwerp én vermarkt succesvol een product voor de duurzame markt
.


Wil je samenwerken met producenten in ontwikkelingslanden en opkomende markten? Een eerlijk en duurzaam product ontwikkelen? Een eigen label in de markt zetten? Meer weten over innovatieve eco-materialen? Of wil je gewoon meer weten over kansen van fair en eco design in de Nederlandse en Europese markt?
Doe dan mee met de training Fair & Green Design van Dutch Design in Development.

Wil je samenwerken met producenten in ontwikkelingslanden en opkomende markten? Heb je plannen om een eerlijk en duurzaam product te ontwikkelen? Wil je een eigen label in de markt zetten? Of wil je gewoon meer weten over de kansen en mogelijkheden van fair en eco design in de Nederlandse en Europese markt? Doe dan mee met de training Fair & Green Design van Dutch Design in Development.

fair design ddid

Over fair design, duurzame productie en eerlijke handel
Het programma Fair & Green Design is samengesteld voor ontwerpers, stylisten, inkopers, product- en marketing managers van interieurproducten, fashion, accessoires en textiel. Voor hen die een eerlijk product willen ontwikkelen en in de markt willen zetten, innovatieve eco-materialen willen gebruiken of meer willen weten over samenwerking met producenten in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Het programma brengt de deelnemers in contact met experts in het veld: een bezoek aan een marketing manager van een gevestigde importeur, een starter-ondernemer op de markt, een ontwerper met ervaring in een ontwikkelingsland.

Ex-cursist Marnix Dees: “De training Fair & Green Design heeft mij over de streep getrokken. Zaken werden op een rij gezet, ik leerde meer over marketing en marktonderzoek. Ook de ontmoetingen met de andere deelnemers en hun ervaringen van waar ze tegen aanlopen waren zeer leerzaam. Sindsdien is veel voor mijn label Etniks aan het rollen gegaan en verkoop ik onder andere via de WAAR-winkels.”

Na afloop van het programma heb je een goed begrip van:
– Verschillende duurzame design- en productiestrategieën en mogelijkheden
– De fair trade markt en de ontwikkelingen op het gebied van fair- en eco design
– Het ontwikkelen van een eigen visie in duurzame productontwikkeling
– Wat er komt kijken bij het in de (buitenlandse) markt zetten van een eigen label
– Hoe je markttoegang creëert voor producten
– Het selecteren en vinden van ‘fair trade’-producenten, eco- (effectieve) grondstoffen, materialen en technieken en toepassing
– Wat er komt kijken bij het samenwerken met een producent in een ontwikkelingsland
– Het ontwikkelen van een plan van aanpak voor het in de markt zetten van een fair en duurzaam product (assortiment) voor een (eigen) bedrijf

Tijdens de training voer je groepsgewijs praktijkgerichte opdrachten uit en maak je een plan van aanpak voor een (eigen) bedrijf of productlijn. Het programma bestaat uit 5 trainingsdagen inclusief bezoeken aan fair en green retailers.
fair design ddid
fair design ddid
Resthout en keramiek uit Noord-Vietnam; beelden Piet Hein Eek voor Fair Trade Original in opdracht van DDiDPraktisch
Het programma bestaat uit 5 trainingsdagen verdeeld over 6 weken.
Data training : 10, 17, 31 oktober, 7 en 14 november 2013
DDiD netwerk en BNO-leden betalen € 490,- ex btw
Aanmelden vóór 26 september 2013

Voor meer informatie over het programma klik hier of mail info@ddid.nl

Productontwikkeling belicht in trainingen
DDiD selecteerde voor NOOSA AMSTERDAM en QUKEL de productiepartners en de ontwerpers en bereidde hen voor op hun opdracht:

ddid fair design

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *