Feel the beauty, wear Asarti!

Asarti toont duurzame 100% Pima lente/zomer collectie

Het is nog maar maart, maar de lente lijkt al vol in gang te zijn. En dat betekent dat het weer tijd is om uw kledingcollectie aan te vullen met nieuwe lente en zomer artikelen. Heeft u wel eens Pima katoen gehoord?

home page 2

Pima katoen groeit aan de Peruaanse kust, waar de grond en klimaat de optimale omstandigheden bieden voor de groei van deze luxe vezel. Met bijna twee keer de lengte van gangbare katoenvezels, beschikt Pima katoen over een ongelooflijke zachtheid en een lange levensduur, die de vezel de naam ‘de zijde van de Andes’ hebben verleent. Anders dan veel commerciële katoensoorten, wordt Pima katoen met de hand geplukt, op zorgvuldige en milieuvriendelijke wijze. Het resultaat is katoen van een zeldzame zuiverheid die alle verwachtingen van glans en kleur overtreft. Pima katoen is comfortabel te dragen en pluist niet. Het weefsel veroorzaakt geen allergieën en voelt zeer aangenaam aan op de huid, waardoor het een perfecte keuze is voor gevoelige huidtypes.

Collectie

Asarti heeft haar lente/zomer collectie van 100% Pima katoen gemaakt, op een duurzame manier. Asarti staat voor “Asociacion de Artesanos de Tiquipaya” (“Coöperatie van Handwerkers uit Tiquipaya”), naar het plaatsje waar het atelier, aan de rand van de stad Cochabamba, in het hart van Bolivia, in 1983 werd opgericht.

Het familiebedrijf staat voor kleinschalige en mensvriendelijke productie. De natuur in de Andes en haar tradities vormen, gecombineerd met eigentijdse elementen, de inspiratie voor de ontwerpen van Asarti. De werkwijze is gebaseerd op lokale productie, liefde en trots. Onderliggende ideeën voor Asarti zijn kwaliteit, duurzaamheid, eigentijdse mode en veel kleur. Zo wordt een ‘work of art’ gegarandeerd die u met plezier en trots kunt dragen.

Roots Vandaag de dag werkt Asarti met een hechte groep van ongeveer 50 mensen in het atelier. De meeste medewerkers zijn al meer dan 20 jaar bij Asarti in dienst, waardoor er op een uitzonderlijke expertise in het maken van de kleding kan worden gerekend.
De prachtige lente/zomer collectie van Asarti is online te bekijken op www.asarti.com, maar ook te vinden in Leiden (breestraat 138) en in de modestad van België, Antwerpen (leopoldstraat 75).

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *