G-Star duurzame denim van gerecycled plastic

Raw for the Oceans - project met alleskunner Pharrell

Hij had, maakt en heeft wereldwijd hits, en is trendsettend in zowat alles waar hij aan begint: muziek en ook mode. Pharrell Williams. En daarom is het volstrekt logisch, volgens zijn eigen zeggen op de presentatie afgelopen zaterdag in New York, om met het vooruitstrevende -Nederlandse- denim label G-Star Raw samen te werken in Raw for the Oceans:
van het plastic van PET-flessen, worden weer prachtige jeans gemaakt en een deel ervan komt ten goede aan de missie van schonere oceanen!

Het Amerikaanse Bionic Yarn maakt textiel van gerecyclede PET-flessen, en Pharrell is daar investeerder en creative director. En dus trok het de stoute sneakers aan en vroeg bij G-Star na of ze zin hadden in co-creatie.

Koren op de molen van het innovatieve, wereldwijd opererende bedrijf, dat naast organic, recyled, nettle (brandnetel) en het nieuwe Hydrite zoekt naar andere mogelijkheden voor duurzame jeans. En “tegen Pharrell zeg je geen nee” was het antwoord.
G-Star gaf ook aan het hier niet bij te laten, en meer met de materialen van de textielverwerker te willen gaan doen.


In augustus in de rekken

Je moet nog even wachten; en de grap om niet achter het plastic vissersnet te vissen, zal ik niet maken maar het is raadzaam om er snel bij te zijn voor een ecofab look!

Hydrite-jeans: 95% besparing op water
G-star heeft overigens ook jeans waarbij het merk nog maar 5% van de reguliere hoeveelheid water nodig heeft.., fantastisch niet!? Onder de naam Hydrite zijn diverse modellen en wassingen voor dames en heren verkrijgbaar.

www.g-star.com

(Foto: Michael N. Todaro/Getty Images for G-Star)

Lees ook:
> Meer fair /slow / forward fashion hier
> Dagje duurzame mode gaat je in je kleren zitten

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *