Herfst- & Wintercollectie Younica nu verkrijgbaar

Handgebreide sjaals, ponchos en mutsen van 100% alpaca wol.

Younica is een jong bedrijf uit Amsterdam dat haar producten zelf ontwerpt en ze met de hand laat maken door ambachtsliederen in Peru. In korte tijd is Younica bekend geworden in Nederland door het design en de kwaliteit van haar producten.

De nieuwe herfst/winter collectie is gemaakt van de wol van de alpaca; deze is zachter dan schaapswol, hypoallergeen en warmte-isolerend. Nadat de accessoires zijn vervaardigd zorgt een speciaal wasproces ervoor dat de wol zachter wordt en nauwelijks pluist of prikt.

YounicaYounica

De collectie is overwegend ontworpen voor vrouwen, sommige items zijn unisex. De producten zijn puur en tijdsloos en gemaakt met oog voor detail. Neem bijvoorbeeld de hier afgebeelde schuin gebreide basic muts. Een prachtig item van hoge kwaliteit waar je jaren mee doet.

younicaYounica

Younica werkt direct samen met breivrouwen in Peru, deze volgen allen een speciale training zodat ze kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de westerse markt. Alles wordt op een duurzame en ethische manier geproduceerd. De producten zijn gemaakt met veel toewijding en liefde!

Dromen over verbinden en gewoon doen!
Younica is opgericht door de Nederlandse Saskia van Erven en de Peruaanse Katia Marino.
Twee vrouwen met een passie voor handgemaakte kwaliteitsproducten en een droom om verschillende landen en culturen te verbinden. Ze produceren naast de breicollectie ook een sieradencollectie uitgevoerd in zilver en half-edelstenen.

Kom zelf kijken naar de bijzondere designs van Younica. In Nederland is de collectie te vinden in 12 winkels, waaronder de boutiques Noa Lifestyle, Pauw en 1-Amsterdam in Amsterdam. Verder zijn er winkels in België en Italië.
Volgend jaar wordt de brei collectie uitgebreid met vesten, truien en omslagdoeken.

www.younica.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *