H&M kunstproject onder grote belangstelling gelanceerd

Kunst, fashion en duurzaamheid komen samen in bijzondere samenwerking

H&M heeft gisteravond onder grote belangstelling haar project ‘Conscious New World’ gelanceerd. Aan de ruim 300 aanwezigen werden de kunstwerken getoond die vijf kunstenaars samen met vijf bekende Nederlandse dames hebben gecreëerd, geïnspireerd door vijf duurzame thema’s. Sustainable fashion expert Marieke Eyskoot interviewde verschillende deskundigen op het gebied van duurzame mode. De gasten konden tevens kennis maken met de twee nieuwe duurzame Conscious collecties van H&M. Het project ‘Conscious New World’ is opgezet om te laten zien wat H&M doet op het gebied van duurzaamheid. De kunstwerken zijn in een reizende expositie van 10 april tot 12 mei te bewonderen op pleinen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem en Eindhoven

Sustainable fashion expert Marieke Eyskoot interviewde tijdens het event twee deskundigen van H&M en Solidaridad over duurzame mode en de Conscious collecties. “H&M heeft al belangrijke stappen gezet naar een meer duurzame collectie. Maar er moet nog veel gebeuren. Het is essentieel daar open over te zijn: over wat je doet, maar ook over wat je nog niet doet. Dat ze daar op dit event vragen over wilden beantwoorden, van mij én het publiek, is een goed teken.”

HM_ Conscious02HM_Conscious01

Maritha Lorentzon is social sustainability coördinator bij H&M. Ze werkt sinds 1998 op de duurzaamheidsafdeling van H&M en werkt momenteel aan de uitvoering van de Fair Living Wage Roadmap, een stappenplan dat ervoor moet zorgen dat de lonen in productielanden omhoog gaan. “Ik ben heel blij dat we vanavond meer hebben kunnen vertellen over onze werkzaamheden op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zoals bijvoorbeeld ons stappenplan voor een leefbaar loon. Werknemers overal ter wereld hebben recht op een loon waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Daar zijn we van overtuigd en daar strijden we voor.”

m1mxiw0c5pup_400m1mxiw0c5ruq_400

Janet Mensink, internationaal programma coördinator katoen & textiel voor Solidaridad, sprak op het event over de samenwerking tussen H&M en Solidaridad, o.a. op het gebied van waterbesparing en duurzaam katoen. Mensink: “Voorwaarde voor duurzame verandering is samenwerking van alle betrokkenen in de productieketen. H&M is absoluut voorloper op het gebied van duurzaam produceren. Het partnership tussen H&M en Solidaridad stelt ons in de gelegenheid om de sociale en milieu omstandigheden in de textielsector te verbeteren, van het veld tot in de winkel.”

De kunstwerken van het ‘Conscious New World’ project zijn de komende weken vrij te bezoeken voor iedereen. Van 10 april t/m 12 mei zijn ze te zien op vijf grote pleinen in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Arnhem en Eindhoven.

image003

Lees ook:
> Duurzame jurk Penelope Cruz in H&M conscious-collectie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *