Jonge Amsterdamse onderneemster lanceert duurzame plastic-wollen sjaals ‘GET SCARVED’

Amsterdam is met ingang van 1 november 2018 een uitzonderlijke onderneming rijker. Oprichtster en entrepreneur Sushila Perdaan (25) lanceerde 30 oktober in café-restaurant Stork in Amsterdam haar duurzame sjalenlabel Get Scarved. Bijzonder aan deze uniseks sjaals is, dat zij voor 50% zijn gemaakt van polyester uit gerecycled plastic; de andere helft van het gebruikte materiaal bestaat uit comfortabel merinoswol. Get Scarved doneert de gehele maand november 10% van de opbrengst aan de Plastic Soup Foundation. Deze stichting van Nederlandse bodem stimuleert alle mogelijke (innovatieve) oplossingen die helpen om de plastic soep in onze oceanen en rivieren aan de bron te bestrijden.

Eigenaresse Sushila Perdaan noemt haar sjaallijn ‘addictive & rebellious’. Ze volgde de hbo-opleiding Modemanagement en was als klein meisje al helemaal verslingerd aan het dragen van mooie sjaals. “Ik heb nu een aantrekkelijke combi gemaakt van mode en cradle-to-cradle. Er zijn wereldwijd steeds meer kleinere organisaties die het probleem van plastic soep willen bestrijden. Maar een combinatie maken van gerecycled plastic van petflessen en merinoswol, om daar vervolgens duurzaam geproduceerde warme, comfortabele sjaals van te maken, is uniek. Je voelt niet dat je plastic om je hals draagt en hebt ook geen last van kriebelende wol.” Tijdens de lancering van haar nieuwe modemerk vonden haar sjaals meteen al gretig aftrek. De sjaals zijn te bestellen via de website van Get Scarved.

Toon de 1 reacties
  1. Anne schreef:

    Combinatie recycled plastic met wol klinkt goed in eerste instantie en lijkt een oplossing om plastic te hergebruiken.
    Het probleem is dat bij wassen miniscule deeltjes van dit gebruikte plastic via de wasmachine in het grondwater / drinkwater komen en omdat ze dan zo klein zijn in ons lichaam terecht komen waar ze allerlei verstoringen teweeg brengen en werken als pseudo hormonen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.