Kings of Indigo zet nieuwe stappen in Triple-R concept

Na focus op denim, nu aandacht voor duurzaam productieproces.

K.O.I. lanceert voor spring/summer ’13 nieuwe pasvormen en een selectie tops. De Kings zetten een belangrijke stap voorwaarts in het wasproces door gebruik van innovatieve laser- en ozontechnieken, die het Triple-R principe verder ondersteunen. De jeans voor zowel mannen als vrouwen zijn verkrijgbaar variërend van €99,95 tot € 249,95.

K.O.I biedt in deze collectie voor de eerste keer een selectie tops aan, voor dames en heren. De streep op de overhemden en tanktops is geïnspireerd op oude Amerikaanse gevangenismatrassen en de T-shirts zijn nieuwe basics met een K.O.I twist.
Een belangrijke nieuwe klassieker in de collectie is het spijkerjasje. Deze is gemaakt van 12oz gerecycled selvage denim in Italië. Een item voor de echte jeansliefhebbers.

duurzaam denimduurzaam denim

Koninklijke nieuwkomers
De collectie jeans is een mix van bestaande modellen en nieuwkomers. Voor de heren is er één nieuwe fit ontwikkeld; Bruce heeft een typische losse, tapered pasvorm. Voor de dames zijn Bess, een elegante slim flare pijp, en Ann, een comfortabele loose tapered pasvorm, de nieuwkomers.

Kings of Laundry
Waar K.O.I zich eerder focuste op de duurzaamheid van de denim stof zelf, hebben ze de volgende stap gezet in het proces van duurzame productie. De ‘groene’ wassing staat hierin centraal. Een selectie aan wassingen, de zogenaamde Kings of Laundry, worden voor deze nieuwe collectie uitgevoerd door twee van de beste wasserettes in Italië. Zij maken gebruik van innovatieve laser- en ozontechnieken, waardoor veel water wordt bespaard en minder chemicaliën gebruikt worden.

duurzaam denim

Gerecycled katoen
De selectie lederen accessoires is uitgebreid met nieuwe items zoals een iPad cover, een portemonnee en een sleutelhanger. En op veler verzoek zijn de gestreepte sokken terug van weggeweest. De sokken zijn beschikbaar in twee prints en gemaakt van gerecycled katoen. De streepjes representeren de ketting en de inslag van de denim.

Over Kings of Indigo

K.O.I produceert jeans met een goede fit, constructie en wassing en de hele collectie is geproduceerd met de duurzame technologieën van tegenwoordig. K.O.I ontwerpt zijn tijdloze modellen om lang mee te kunnen gaan; klassiekers die seizoen na seizoen gedragen kunnen worden. Alle stijlen zijn vernoemd naar koningen en koninginnen uit het verleden, zo blijft het blauwe bloed stromen.
duurzaam denim
Triple-R concept
Recyclen is een groot onderdeel van de filosofie van K.O.I. Vintage kleding en overgebleven stoffen worden gebruikt om nieuwe kwaliteitsdenim te weven. Maar het recycle concept reikt verder dan de kleding alleen en wordt ook doorgevoerd in de hangtags, voeringen, labels en alle elementen die het merk gebruikt in hun communicatie. K.O.I introduceert het Triple-R concept: ‘recylce, repair, re-use.’
Een KOI is een Japanse karper, een eeuwenoud teken dat staat voor geluk, liefde en doorzettingsvermogen. Draag het met trots!

www.kingsofindigo.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *