Kom in actie voor eerlijke handel!

ik kom in actie

3 suggesties op een rijtje, verzameld door Ikkominactie.nl

De laatste jaren zijn we allemaal wel bekend geworden met het feit dat de producten die wij gebruiken worden gemaakt in slechte omstandigheden: voor veel te weinig loon, door kinderen, in gevaarlijke arbeidsomstandigheden en noem het zo maar op. Maar wat kun jij er nu aan doen om dat te voorkomen?

Ikkominactie, de website die het in actie komen voor een betere wereld makkelijker maakt, heeft drie opties voor je op een rijtje gezet.

Check hoe duurzaam je kleding is!kom-in-actie
Het is ingewikkeld tegenwoordig om bij te houden welke kledingmerken nu wel goed bezig zijn en welke niet. Kun je alle goedkope winkels afschrijven of doen sommigen het toch goed? Kom in actie en kijk daarvoor in de Kledingchecker van GoedeWaar! Zij hebben het voor ons op een rijtje gezet.

Hoe groen en fair zijn jouw favoriete merken?rank-a-brand
Maar je koopt natuurlijk meer dan alleen kleding. Hoe zit het met de biermerken? Laptops? Ga zo maar door. Kijk snel op de Rank a Brand website, zij zetten op een rijtje hoe groen en fair diverse merken zijn.

Stop bloedkolen!bloedkolen-kom-in-actie
Nu letten we met deze twee tips heel goed op met kleding, eten, elektronica. Maar bij genoeg producten die je koopt heb je het niet zo in de hand of het wel eerlijk en fairtrade is. Wist jij dat onze Nederlandse energie uit Colombia komt en dat daar duizenden mensen van hun land zijn gejaagd, vermoord of vermist zijn? Dat wil je toch niet? Kom in actie: laat daarom jouw energiebedrijf weten dat dit niet meer kan.

Lees ook:
Bekijk hier meer acties voor eerlijke handel…
> Kijk voor andere acties op ikkominactie.nl, al vanaf twee minuten!
> Verbeter de wereld in 15 minuten

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *