Kun je tegenwoordig een duurzame zonnebril kopen?

Kun je tegenwoordig een duurzame zonnebril kopen

Vandaag de dag kun je steeds vaker kiezen voor een duurzame variant van een product. Of je nu iets in de supermarkt of in een detailzaak koopt: meer en meer plekken bieden een bewustere of groene optie aan. Alleen maar goed, want zo kun jij als consument beter bepalen waar jij je geld aan uitgeeft. Maar hoe zit het eigenlijk met zonnebrillen? Hier heb  je waarschijnlijk niet zo snel een duurzame associatie bij. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Wat voor materialen worden er gebruikt?

In de meeste gevallen vind je monturen die gemaakt zijn van metaal of plastic. Niet bepaald duurzame materialen. Daarom zoeken verschillende merken tegenwoordig naar materialen die beter zijn voor het milieu. Zo kun je nu bijvoorbeeld zonnebrillen vinden die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare materiaal. Deze materialen zijn voornamelijk gebaseerd op hout, maar er zijn ook uitzonderingen. Zo zijn er bijvoorbeeld  ook monturen die gemaakt zijn van onder andere schelpen, visnetten of dennenappels! Daarnaast zijn er veel merken die werken met materialen op biobasis. Dit zijn gerecyclede stoffen, zoals zwerfplastic. Deze materialen gaan allemaal net zo lang mee als een zonnebril die is gemaakt van metaal of plastic. Het is dus niet alleen een duurzame keuze voor de planeet,maar ook voor jezelf!

Welke merken bieden duurzame monturen aan?

De vraag naar duurzame brillen en zonnebrillen is over de afgelopen jaren zeer toegenomen. Geen verrassing dus dat er steeds meer merken deze markt betreden. Hieronder vind je een greep uit deze bijzondere merken:

  • Karün: zonnebrillen die worden gemaakt van gerecyclede materialen afkomstig uit Chili.
  • DbyD Recycled: zonnebrillen geproduceerd met houtvlokkenpoeder en daarom biologisch afbreekbaar.
  • The Ocean Cleanup: zonnebrillen die geproduceerd worden op basis van plastic dat is verzameld uit de ‘Great Pacific Garbage Patch’.
  • Dirk Moby: zonnebrillen die gemaakt zijn van bio-basis of gerecycled kunststof, zelfs het doekje en het brillenhoesje zijn duurzaam.

Waar moet je verder op letten bij je aankoop?

De eerste stap is gezet nu je hebt gekozen voor een duurzame zonnebril. Hierna moet je nadenken over de specificaties, zoals de vorm, het type glas en de kleur van de zonnebril. Daarnaast heb je misschien behoefte aan een zonnebril op sterkte. Nog niet eerder een zonnebril op sterkte gekocht? Gelukkig is een oogmeting afspraak is zo gemaakt. Zo weet je zeker dat je een zonnebril koopt waardoor jij weer scherp gaat zien!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.