Kunnen steunkousen mooi zijn?

Bij steunkousen denken we aan het oude stijve stugge materiaal waarvan de kousen van je bet-overgrootmoeder destijds gemaakt waren. Nog net na de tijd van harnas en korset, maar zeker iets waarmee wij ons zelf niet kunnen identificeren. Wij zijn immers jong en dynamisch. Altijd gebleven. Vanaf mijn 15e tot aan mijn twenties, ja zelfs toen ik dertig werd. Nu ook nadat ik ooit veertig werd voel ik me nu op mijn vijftigste, altijd nog jong en kwiek. Dit zal zeker ook nog het geval zijn als ik 80 ben, en als ik ooit de 100 haal, nou dan ga ik ze misschien wel een keer op een blauwe maandag dragen; steunkousen dus.

KousenKousen voor tijdens het sporten

Nu doe ik nogal veel aan sport, en omdat ik na een uurtje voetballen op kunstgras toch best wat klachtjes krijg aan spieren, pezen, aanhechtingen krijg, (lees: met gestrekte benen van de trap af moet) draag ik de CEP Teamsport compressie kousen tijdens training en wedstrijden. Het voetbed dempt de de klappen van de harde ondergrond en de compressie houdt spieren op de plaats en voorkomt krampverschijnselen. Daarnaast zien ze er ook nog eens zeer acceptabel uit.

Kousen voor herstel

Kousen

Het herstel van spierpijn, blauwe plekken etc. verloopt naar mijn ervaring wat sneller als ik tijdens mijn veelal zittende werk de Mediven Active draag. Dit is een kous die in CCL1 en CCL2 verkrijgbaar is, niet afzakt en de hele dag de gang in mijn bloedsomloop houdt en tegelijk het herstel van mijn onderbenen bevordert. Als ik op klantenbezoek moet, pak ik de Mediven For Men, die ziet er ook nog eens superchique uit. Een mooie bijkomstigheid van die kousen is, dat ik dan ook geen dikke enkels meer heb. Op reis of tijdens beurzen, waar ik langer moet staan dan ik gewend ben, doe ik ze ook aan. Als ik ze laat zien, ontmaskert niemand mij als steunkousendrager. Ik zie dan twijfel in de ogen van de mensen. Zelfs de modellen die op de stand aanwezig zijn, worden niet geloofd. Hoe kan je nou jong zijn, schitterende verleidelijke kousen aanhebben en toch beweren dat je steunkousen draagt? Nee, dan de bezoeker. Die tilt de pantalon of jurk omhoog en laat ons dan een echte steunkous zien. Dat is pas een steunkous!

Waar voldoet een goede kous aan?

In iedere goede steunkous zit altijd een label met de merknaam van de kous, de drukklasse en de maat van de kous. Die hoeveelheid druk is nauwkeurig omschreven en daar kun je niet zomaar van afwijken. Wel heeft inmiddels iedere goede fabrikant binnen diezelfde drukklasse, meerdere materialen leverbaar. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor de gebruiker, om op eigenschappen van de materialen te gaan kiezen, zodat de beleving van de kous anders wordt.

Doorschijnende kousen kousen

Medi doet dit met o.a. de Elegance (doorschijnend), Plus (robuust, duurzaam), Comfort (zacht), Forte (stug, sterk) om aan de verschillende wensen te kunnen voldoen. Daarbij moet de gebruiker wel rekening houden met evt. gevolgen van zijn/haar keuze.Bijvoorbeeld bij plooivorming is de keuze voor een dunne soepele kous misschien niet zo verstandig. Na de keuze voor het materiaal zijn er inmiddels gelukkig meerdere kleuren dan alleen caramel en zwart op de markt. De Elegance is er zelfs in 17 keuren! Voor speciale gelegenheden zelfs met Swarovski elementen te bestellen! Net zo medisch, maar veel mooier!

Dat doorschijnende is alleen niks voor mij, hoewel het blauwe plekken best goed maskeert. Ik hou het bij preventieve kousen tegen spataderen, sportcompressiekousen, therapeutisch elastische kousen of reiskousen en ik noem ze dan ook zo. Maar steunkousen? Dat natuurlijk nooit!

Bezoek ons tijdens de Nationale Gezondheidsbeurs op Stand B01, bel ons op 033-4546723 of mail naar info@beterhulp.nl


Meer lezen? 

De gezondheidstrends van 2018
Maak kans op een exclusieve health & beauty set van P.Jentschura (Win)

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *