Moonboots, een duurzame winterlaars

Een kleine stap voor een mens, een gigantische sprong vooruit voor de mensheid. Met deze woorden zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de Maan. Wie die historische beelden terugkijkt, ziet een man in een volledig beschermend pak. Een van de opvallende kenmerken van het ruimtepak dat hij droeg, waren zijn zeer functionele en perfect isolerende laarzen. Het is dan ook geen wonder dat het Italiaanse bedrijf Tecnica de zeer comfortabele en isolerende winterschoenen die zij uitvonden de naam moonboots gaf. Zowel wat vorm als functie betreft lijken ze veel op de laarzen die de astronauten van NASA droegen toen ze daadwerkelijk op de Maan wandelden.

Eigenschappen van moonbootsmoonboots

De officiële en klassieke moonboots hebben een basale laarsvorm, een flexibele zool en een dikke isolerende laag vanaf de voet tot de bovenkant van deze duurzame laars. Deze laag isoleert niet alleen warmte, maar werkt ook vochtwerend. Aan de bovenkant van moonboots zie je bandjes of veters waarmee je jouw paar sneeuwlaarzen strak kunt afsluiten. Hierdoor is de kans dat koude wind, vocht of sneeuw in je schoen terechtkomt, zo goed als niet aanwezig. Daardoor hou je altijd warme en droge voeten, ook al loop je uren door vers gevallen sneeuw.

Geniet van de winter

De flexibele zolen van een goed paar moonboots geven je veel loopcomfort. Daarnaast zijn ze ook voorzien van een goed profiel dat ervoor zorgt dat je op glad geworden sneeuw of ijs niet zult uitglijden. Weet je al welk model moonboots je aan wilt trekken? Je kunt kiezen voor de klassieke uitvoering, die wel wat weg heeft van een skischoen. Met veters en een spanband sluit je hem strak om je benen. Tecnica brengt echter onder de naam Moon Boot ook moderne versies van hun klassieke moonboots op de markt. Ze hebben nog steeds de warmte-isolerende werking waar dit merk zo bekend om is en ook zijn ze nog steeds waterafstotend.

Een fashion statement met moderne moonbootsmoonboots

Er zijn niet alleen de klassieke moonboots in de meest uiteenlopende kleuren. Je ziet ook schoenen van
Moon Boot die meer lijken op sneakers, maar dan met een heerlijk warme voering. Of ga je voor een model dat er uitziet als een stoere wandelschoen? Deze moderne modellen zijn in feite korte laarzen, die nog steeds je voeten en enkels perfect warm houden, maar met veel meer outfits te combineren zijn dan de oorspronkelijke laarzen. Weet je al met welke moonboots je deze winter een echt fashion statement gaat maken?

Meer lezen?

Enjoy & Do Good: Duurzaam Design
> Natuurlijke deodorant maken of kopen?
> Milieubewust verbouwen

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.