MyStyle reviewt biologische kleding

Blogger test kledingsetje van Miss Green!

MyStyle is een groep van 40 jonge bloggers die duurzame producten test op hun (h)eerlijkheid, gebruiksvriendelijkheid, prijs en kwaliteit. Van fashion tot food en van gadgets tot beauty. MyStyle test het voor je uit!

Vandaag test ik, Lilian,  de ‘Amy’ top, het ‘May’ sweatshort en de ‘Irene’ tanktop van Miss Green.

“Miss Green” Maaike

“Er mooi uitzien, begint bij een goede basis”. Dit is wat Maaike Groen dacht bij het oprichten van haar kledinglabel ‘Miss Green’. Ze miste zelf een goede basiscollectie in haar kledingkast en vond dit lastig te vinden. Door haar achtergrond als politicologe en als moeder van twee kinderen wilde zij haar ondernemerschap duurzaam maken. “Als ik ga ondernemen, dan doe ik het groen! Ik wil de aardbol goed achterlaten voor mijn kinderen”.

Biologisch

De kleding van Miss Green is biologisch. Het katoen, dat voor de collectie wordt gebruikt, is gecertificeerd. Er zijn dus geen genetisch gemodificeerde planten of synthetische pesticiden en meststoffen gebruikt bij de productie van de kleding. In een gecertificeerde fabriek wordt het katoen op een verantwoorde manier verwerkt. Zo wordt het spoelwater, dat tijdens het verven wordt gebruikt, in dezelfde fabriek gezuiverd en opnieuw opgenomen in het productieproces.

Conclusie
Ik test de top (met vlindermouwen in het wit), het sweatshort in oud roze en de tanktop, ook in oudroze. Het short is heerlijk zacht en de top en tanktop zijn van stevig, maar luchtig, materiaal. Het zijn mooie basic kleuren, die goed bij elkaar passen. De kledingstukken passen me als gegoten. De vlindermouwen zijn lekker luchtig en door de band aan de onderkant van het shirt, valt de stof bij je buik wijder. De top maakt me slank en ik voel me er fijn in. Ook als ik zit en daardoor een buikje heb. Ook het sweatshort zit goed. De stof voelt prettig en het broekje is niet te kort. Eindelijk het perfecte sweatshort, waar ik ongegeneerd in kan rondlopen in het park en op het strand!

Prijs & meer info
Score: 4 van de 5 sterren
Waar verkregen: in de webshop van Miss Green
Prijs: Top Amy kost 49,95 euro, top Irene 24,95 euro en sweatshort May 29,95 euro

Lees ook:
> MyStyle test een geurloze compostbak
> MyStyle reviewt fairtrade sloffen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *